Hulp voor ZZP'er met schulden

BREDA - Wat is Over Rood? Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ZZP’ers helpt die in de financiële problemen zijn gekomen en eigenlijk nergens terecht kunnen. Over Rood is een landelijke organisatie en actief in Breda en omgeving sinds 2016.

Waarvoor kun je bij Over Rood terecht? Je kunt bij Over Rood terecht als je ZZP’er bent en vanwege de financiën even niet meer weet hoe je zakelijk en/of privé verder moet.

Wat kun je van Over Rood verwachten? Er kan sprake zijn van een van de volgende situaties:

Een ZZP’er zit in de financiële problemen maar heeft wel een goed bedrijf waar hij of zij van kan leven. Hij heeft schulden die niet zomaar uit de normale inkomsten kunnen worden afgelost.

Een ZZP’er wil zelf (of moet) gedwongen stoppen met de onderneming vanwege de financiële situatie. Vaak is er sprake van schulden, te weinig inkomsten en/of een gebrekkige administratie.

In beide situaties kan de oorzaak ook liggen in problemen zoals bijvoorbeeld slecht betalende klanten, ziekte of echtscheiding.

Als je als ZZP’er niet weet wat je het beste kunt doen, kun je Over Rood benaderen. Samen inventariseren we de situatie en onderzoeken we wat er moet gebeuren zodat je weer in het goede spoor komt. Over Rood helpt vervolgens bij het stap voor stap oplossen van de problemen.
Sinds eind 2019 werkt Over Rood samen met Gemeente, maatschappelijk werk en ook met woningbouwcorporaties.

Hoe kom je in contact met Over Rood?
Over Rood is bereikbaar via breda@overrood.nl of telefonisch via nummer 085 0408 416. Voor meer informatie en reacties van cliënten kun je ook terecht op www.overrood.nl. We maken altijd een vrijblijvende afspraak om te te gaan óf en wát we voor je kunnen betekenen. [l]