Coronavirus verspreidt zich snel in Breda

BREDA - Het is stil in Breda. Sinds zondagavond is alle horeca gesloten, zijn alle evenementen afgelast, zijn bioscopen gesloten en blijven ook de scholen dicht. Alles om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

DOOR DE REDACTIE

Breda wordt zwaar getroffen door het coronavirus. Op het moment dat deze krant maandag naar de drukker ging waren er 71 bevestigde besmettingen in onze gemeente bekend bij het RIVM. "De verspreiding van het virus is vermoedelijk verder dan we tot nu toe hebben aangenomen", stelt Jaap Dissel van het RIVM. Vergaande maatregelen zijn daarom nodig.

De eerste maatregelen bestonden uit thuiswerken wanneer je klachten hebt (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) en sociaal contact vermijden. Later werden ook bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland afgelast. En afgelopen zondag maakten ministers Bruno Bruins en Arie Slob nieuwe, nog strengere maatregelen bekend. Tot en met 6 april zijn alle scholen dicht. En een half uur na de persconferentie, om 18.00 uur op zondagavond, moesten ook alle eet- en drinkgelegenheden hun deuren tot en met 6 april sluiten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops moeten aan deze nieuwe maatregel voldoen.

Bij het ter perse gaan van deze krant is nog onduidelijk of Nederland in een officiƫle 'lockdown' terechtkomt, waarbij alles op slot gaat en je zo veel mogelijk thuis moet blijven. Tot die tijd willen we u aanraden om de lokale ondernemer te steunen door vooral lokaal te kopen. Ook voor Uitgeverij de Bode is het onzeker of De Bode op papier uit blijft komen in deze crisisperiode. Als dat niet zo is, kunt u de Bode online blijven lezen via www.internetbode.nl. En voor het dagelijkse nieuws, verwijzen we u uiteraard naar www.Bredavandaag.nl [l]