Handhaving in het Mastbos
Handhaving in het Mastbos Foto: Handhaving Breda

Bredase handhavers voeren extra controles uit

BREDA - Handhaving gaat extra controles uitvoeren in de Bredase bossen. Dit omdat het broedseizoen weer voor de deur staat. "Mensen en honden kunnen de rust tijdens het broedseizoen verstoren", laten de handhavers weten.

DOOR DE REDACTIE

Het broedseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat de Bredase handhavers samen met hun ketenpartners extra controles gaan uitvoeren in de natuurgebieden van Breda. In deze periode broeden veel vogels en worden jonge dieren geboren. "Rust voor dieren is in deze periode extra belangrijk", laat handhaving weten. "Mensen en honden kunnen deze rust verstoren." Daarom controleren de handhavers op mensen die buiten de paden gaan. Ook letten ze deze periode extra op loslopende honden.

Proces verbaal

Afgelopen maandag werden in het Mastbos twee baasjes gesignaleerd die hun honden niet aangelijnd hadden. Dat is verboden. En tijdens het broedseizoen ook bijzonder schadelijk voor de natuur. De eigenaren van de dieren hebben een proces verbaal ontvangen van handhaving.

Een boete voor een hond niet aangelijnd laten lopen is in Nederland 99 euro. Die boete kan verder oplopen wanneer de hond achter dieren aanzit. Dat kan maximaal tot 400 euro. [l]