Impressie Green Quays. FOTO SPIKE GRONGGRIJP EN WILLEM BRAAM
Impressie Green Quays. FOTO SPIKE GRONGGRIJP EN WILLEM BRAAM spike gronggrijp en willem braam

Greenquays Meedenk-sessies

BREDA - De Gemeente Breda wil de muren en kades van de Nieuwe Mark en de directe omgeving vergroenen met bomen, (muur)planten en mossen. Dit levert niet alleen een mooi beeld op, maar ook een rijk en gevarieerd dierenleven. Op woensdagmiddag 15 april is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan een online workshop over het ontwerp.

In het ontwerp voor de Nieuwe Mark worden niet alleen de kades vergroend, maar krijgt de Nieuwe weg (de straat langs de kade) ook een groen karakter. BLASt, Natuurplein de Baronie en Wageningen University & Research organiseren een workshop over de invulling van deze groene ruimte. Samen met omwonenden, belanghebbenden en experts gaan we nadenken welke boom- en plantensoorten op deze plek passen, hoe we de biodiversiteit kunnen vergroten en hoe de verschillende elementen bijdragen aan een comfortabele buitenruimte.

Online bijeenkomst

Dit doen we in de vorm van een online bijeenkomst. Hier worden presentaties gegeven over de stand van het ontwerp, de biodiversiteit en het klimaat. U kunt via de live-chat vragen stellen aan de ontwerpers en andere experts.

Verder wordt via een online enquĂȘte gevraagd welke groene inrichting volgens u het beste past.

Informatie

U kunt zicht aanmelden door een email te sturen naar post@stichtingblast.nl.

U krijgt een paar dagen voor de sessie instructies hoe u digitaal kunt inloggen voor de bijeenkomst.

Datum: 15 april. Locatie: online. Tijdstip: 14.00 uur - 16.00 uur

Wij zien u graag op bovenstaande online bijeenkomst.[l]