Inzameling rugzakjes bij MCB. FOTO ANTON VERBEEK
Inzameling rugzakjes bij MCB. FOTO ANTON VERBEEK anton verbeek

Ruim driehonderd rugzakjes ingezameld voor Lesbos

BREDA - Op vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei zijn er precies 328 rugzakjes met speelgoed, schriften en pennen ingezameld voor kinderen van het tentenkamp Moira op Lesbos door het Mondiaal Centrum Breda.

Het was afgelopen vrijdag en zaterdag een komen en gaan van mensen die hun rugzakjes voor kinderen van 0-12 jaar kwamen afgeven. Vrijwilligers en bewoners van het MCB namen de rugzakjes in ontvangst.

De inzamelingsactie sluit goed aan bij de motie van de gemeenteraad, die unaniem besloten heeft om 50 kinderen uit vluchtelingenkampen op te nemen. Helaas wordt dat nog door de landelijke regering tegengehouden. Een mooi voorbeeld van solidariteit in Breda.

De 328 rugzakjes zijn inmiddels naar Carla Marcelissen gebracht, zij is vrijwilligster bij het MCB en heeft enkele maanden in het vluchtelingenkamp Moira gewerkt. Vandaaruit worden op vrijdag 8 mei de rugzakjes samen met de opbrengst van de diverse inzamelpunten verspreid over Nederland, naar het centrale depot in Weesp gebracht.

Op 15 mei worden de rugzakjes dan naar Lesbos getransporteerd door de Stichting Because we Carry, die deze actie opgezet heeft en ook steeds vrijwilligers op Lesbos heeft werken.

Het Mondiaal Centrum wil iedereen bedanken voor de solidariteit met kinderen op Lesbos, die in een moeilijke situatie zitten.[l]