AD(H)D Café Breda verhuist naar Princenhage

BREDA - AD(H)D Café Breda pakt de draad weer op na de plotselinge stop door toedoen van COVID-19 op 16 juni. Daarnaast verhuizen zij van locatie en openen zij voortaan hun deuren in Princenhage en wel in cultureel centrum de Koe.


Iedereen ervaart de tijdelijke nieuwe regels en uitdagingen anders. Voor mensen met AD(H)D kan dit uiteenlopende scenario’s tot gevolg hebben.

De een bloeit op door social distancing, door aan minder prikkels bloot gesteld te worden in het dagelijks leven, ontstaat er rust in het hoofd.
Een ander dreigt juist in een monotone sleur te vallen en presteert minder goed. Deze persoon raakt juist onderprikkeld door de nieuwe situatie.

Er moet thuis gewerkt worden. Je wordt minder gestoord door je collega’s, er zijn minder vergaderingen en de tijd voor pauze bepaal jezelf. Er hoeft niet door de spits gereden te worden en als je wel af en toe naar je werk moet, is het erg rustig op de weg. Deadlines worden verplaatst en er staat in sommige gevallen minder druk op de ketel. De een voelt zich hierdoor rustiger en minder afgeleid, de ander is dermate onderprikkeld dat zij niet aan te sporen zijn tot werk zonder een stok achter de deur.
Dit is slechts een greep uit verschillende scenario’s die kunnen spelen. Symptomen van AD(H)D kunnen door alle veranderingen versterkt worden of juist afgezwakt.

Deze avond gaan we in gesprek over jullie ervaringen met AD(H)D tijdens deze periode. Zo kunnen we tips en ideeën uitwisselen: COVID-19 is nog niet over en zo kunnen we elkaar een hart onder de riem steken voor de maanden die nog komen gaan met aangepaste regelgeving.


Aanmelden
Wil je deze avond graag bijwonen?
Meld je dan aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com.
Er is een maximaal aantal plaatsen vastgesteld i.v.m. de regelgeving rondom COVID-19.

Dinsdag 16 juni: de zaal is open vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur, einde 22.30u, De Koe, Ambachtenlaan 1, Breda

Voor meer informatie bezoek: www.adhdcafebreda.nl [l]