CMD Breda in Tsjechië. FOTO PIETER ZWAANS
CMD Breda in Tsjechië. FOTO PIETER ZWAANS Pieter Zwaans

Muziekreis CMD Breda verplaatst naar 2021

BREDA - Vanwege de maatregelen rond het coronavirus heeft het bestuur eerder dit voorjaar het besluit moeten nemen dat de jaarlijkse muziekreis van CMD Breda komende zomer geen doorgang kan vinden. Positief is dat de organisatie in Frankrijk heeft toegezegd dat de gehele programmering in de zomer van 2021 kan plaatsvinden.


Sinds de eerste muziekreis in 1978, toen nog onder leiding van Jan de Breet, is het voor het eerst dat de groep zangers en instrumentalisten hun vakantie zonder ‘samen muziek maken’ zal doorbrengen. Dit moeilijke maar niet te vermijden besluit is in goede afstemming gedaan met de Nederlandse contactpersoon in Frankrijk. Het is hartverwarmend dat de verschillende organisaties in Montsoreau en omgeving de Bredase muzikanten graag volgend jaar wil ontvangen.

Van 2017-2019 was het noordwesten van Tsjechië de bestemming van het Consortium Musicum Divertimento. Volgens goed gebruik is na drie jaren de bestemming gewijzigd en is de komende periode gekozen voor Montsoreau. In dit schilderachtige stadje, aan de Loire nabij Saumur, is het verblijf en vinden ook de repetities plaats als voorbereiding op de concerten in de regio.

Sinds 2017 zijn Rick Muselaers en Rienk Bakker de dirigenten. Zij volgend Pieter Zwaans op die sinds 1993 de muzikale leiding had, met eerder de Bredase dirigenten Jan de Breet, Ruben de Grauw en Paul van Gulick aan zijn zijde. Beide dirigenten hebben weer een fraai en uitdagend programma samengesteld met titels van Puccini en Rossini. In deze aanstekelijke muziek kunnen koor en orkest, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, hun muzikale kwaliteiten laten horen.


Belangstellenden kunnen verdere informatie vinden op www.cmdbreda.nl.[n]