Uitreiking van het eerste exemplaar. FOTO PIETER ELSHOUT
Uitreiking van het eerste exemplaar. FOTO PIETER ELSHOUT Pieter Elshout

Bredase school maakt bijzondere bundel voor goed doel

BREDA - De wereld maakt roerige tijden mee en deze periode zal later ook als bijzonder en historisch worden geduid. Leerlingen van de Graaf Engelbrecht uit Breda schreven onder leiding van hun docente Nederlands verhalen en gedichten over hun ervaringen in quarantaine, die zijn verschenen in een bundel met dezelfde naam. De leerlingen hebben, samen met de Bredase uitgever Droomvallei Uitgeverij, besloten dat de opbrengst naar Stichting Opkikker gaat.


Bijzondere bundel met verhalen en gedichten

Hoe beleef jij de coronatijd? vroeg de docente aan haar leerlingen, en geef dat weer in een verhaal of gedicht. Omdat deze omstandigheden zo uniek zijn, zijn dit de verhalen die we later aan onze kinderen en kleinkinderen zullen vertellen. Hoe was ons leven voor Corona? Wat veranderde er? In deze bundel is dit terug te lezen.


Optimisme bijdragen

In de verhalen en gedichten van de leerlingen is veel optimisme en mededogen te lezen. Het is een steuntje in de rug voor de lezer in deze lastige omstandigheden. Om met elkaar deze ervaringen te delen en vast te leggen voor het nageslacht, hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht in Breda hun verhalen op papier gezet. Hopelijk schept deze bundel verbinding tussen ons allen, want we hebben allemaal een verhaal.

Per verkochte bundel gaat 2,50 euro naar Stichting Opkikker, om kinderen die het lastig hebben een hart onder de riem te steken.


De bundel is verkrijgbaar bij Droomvallei Uitgeverij en kost 10 euro.

https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/product/quarantaine-verhalen-van-leerlingen-graaf-engelbrecht/[n]