De wisselende wind maakt het uitdagend. FOTO TIM DAAMEN
De wisselende wind maakt het uitdagend. FOTO TIM DAAMEN Tim Daamen

Air-badminton: geslaagde clinic bij Breepark

BREDA - Sinds jaar en dag wordt badminton gezien als binnensport, maar met de komst van AirBadminton (sinds dit jaar!) gaat dat veranderen! AirBadminton is een nieuwe officiële sport en een coole aanvulling op de traditionele binnensport. AirBadminton heeft aangepaste banen, eigen spelregels en een speciale AirShuttle om de sport mee te beoefenen.


Ter promotie van deze nieuwe sport konden badmintonverenigingen zich aanmelden voor een gratis clinic, georganiseerd door de badmintonbond. Niet geschoten is altijd mis, dus Badmintonclub Bavel had zich hier ook voor opgegeven. Bijna 100 verenigingen hadden zich aangemeld en uiteindelijk werd BC Bavel geselecteerd als winnaar! Yes!


Zondag 28 juni was het dan zo ver, de AirBadminton clinic! De clinic werd georganiseerd bij BreePark Breda, op het plein tussen Kinepolis en Happy Italy. Hier vinden ook de buitentrainingen van BC Bavel plaats. Onder begeleiding van een Airbadminton trainer werden er 3 rondes georganiseerd die ieder 1 uur duurde. Aan iedere ronde konden 16 volwassenen of 24 jeugdleden deelnemen en alle rondes waren goed gevuld. De clinic begon met een warming-up en een uitleg over de spelregels. Daarna mochten de deelnemers lekker aan de slag gaan! Eerst rustig overslaan en wennen aan de nieuwe Airshuttle EN de elementen. Dat was voor de meeste badmintonners al een grote uitdaging, omdat de wind continue veranderd. Airbadminton en badminton zijn niet te vergelijken!


Vervolgens gingen we aan de slag met een aantal spelelementen om het extra uitdagend te maken en uiteraard werd er afgesloten met een partijvorm, waarbij de winnaars nog een opdracht mochten verzinnen voor de verliezers.


Uitdagend

Het was soms erg uitdagend (door de elementen), maar dat kon de pret niet drukken. Iedereen deed enthousiast mee en er werd volop gelachen. Voor sommige leden was het ook een mooie gelegenheid om weer eens bij te praten, nadat zij elkaar al maanden niet hadden gezien. Al met al was het een zeer geslaagde clinic waar we met een zeer voldaan en tevreden gevoel op terugkijken. Via deze weg willen we Badminton Nederland en AirBadminton enorm bedanken voor de organisatie!


Het was tevens een mooie afsluiting voor ons ‘buitenseizoen’. Vanaf maandag 6 juli gaat Sporthal de Huif weer open en kunnen wij onze sport weer binnen gaan beoefenen, met de gewone shuttle en zonder wind.[n]