Gezamenlijk project
'Collectieve kleurplaat'

BREDA - 12 woonzorglocaties van Surplus, honderden bewoners, enthousiaste zorgmedewerkers, studenten Performatory van BUAS, kunstenares Paula Ackermann, Copyshop De Haan, houthandel Jongeneel, familie en vrienden hebben samengewerkt aan een project genaamd ‘Collectieve kleurplaat’.


Collectieve kleurplaat

Het idee voor het project is ontstaand door studenten van Performatory/BUAS die, zeker in deze tijd, graag iets tegen eenzaamheid en verveling onder ouderen wilden doen. De studenten stelden zichzelf de vraag: ‘Hoe zorgen we ervoor dat de zorg niet meer werk heeft, bewoners zich niet eenzaam hoeven te voelen en hoe bereiken we een moment van euforie?’. Ze zochten contact met Surplus voor een gezamenlijk project, want samen kan er veel meer dan je denkt.

Op de woonzorglocaties van Surplus zijn bewoners vervolgens creatief aan de slag gegaan. Per locatie hebben zij 48 kleurplaten ingekleurd die samen een prachtig houten kunstwerk vormen. Een kunstwerk dat herinnert aan de heftige coronacrisis. In totaal zijn er 576 kleurplaten gemaakt. Surplus, BUAS en de Bredase ondernemers hebben daarmee laten zien dat ze samen heel veel kunnen, zonder fysiek samen te zijn. Het doel waar het mee begon was het tegengaan van verveling en eenzaamheid en een positieve herinnering te creëren in een minder leuke tijd en dat is gelukt!


Onthulling

Op donderdag 2 juli om 10:30 uur wordt in de binnentuin van locatie Elisabeth van Surplus het eerste kunstwerk onthuld.[n]