Foto: Jeroen Jazet Photography
Foto: Jeroen Jazet Photography Foto: Jeroen Jazet Photography

Alsnog een lintjesregen in Breda op vrijdag 3 juli

BREDA - De jaarlijkse Lintjesregen kreeg door het coronavirus een andere invulling dan normaal. Op vrijdag 24 april belde burgemeester Depla namens de Koning 13 Bredase geluksvogels met het blijde nieuws dat zij een Koninklijke onderscheiding krijgen. Vanwege de coronamaatregelen kon de burgemeester de lintjes toen niet persoonlijk uitreiken. Dat gaat hij vrijdag 3 juli alsnog doen.

Twaalf Koninklijke onderscheidingen worden die dag op verschillende locaties in Breda overhandigd. De uitreiking van het dertiende lintje vond vorige week al plaats.


Uitreiking eerste lintje

De heer drs. A.P.A. (Nol) Havermans kreeg zijn Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) tijdens de algemene ledenvergadering bij voetbalvereniging Jeka aan de Beukenlaan 21 in Breda. Nol Havermans nam die avond afscheid van het bestuur van Jeka.

In totaal werden er in Breda op 24 april 13 mensen onderscheiden met een lintje. Elf daarvan werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Eén iemand werd benoemd tot ridder, en één iemand werd benoemd tot officier.[n]