Woensdag 1 juli

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens Corona geopend van 10.00-16.00 uur, voorlopig op woensdag en donderdag. Dat betekent dus dat winkel ook op donderdag 2 juli geopend is. Je vindt er kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen.


De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com


Terre des Hommes

10:00 | Terres des Hommes winkel

In de winkel van Terre des Hommes aan het Hooghout 54 in Breda geldt deze week (t/m vrijdag 3 juli) voor alle kleding: tweede voor de halve prijs. Vanaf dinsdag 7 juli hangt er een geheel nieuwe collectie (zomer-)kleding. Er is niet alleen kleding te koop, maar ook schoenen, boeken, cd’s en dvd’s, bric&brac, textiel, etc. De gezellige winkel is helemaal ingericht volgens de corona-regels en is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur (op 3 juli tot 16.00 uur). De opbrengsten zijn bestemd voor de bestrijding van kinderarbeid in de micamijnen in India en voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting door toeristen in Cambodja.


Open atelier Paul Hermans

10:00 | Bavel

Beeldend kunstenaar Paul Hermans uit Bavel stelt zijn atelier open voor belangstellenden. De komende weken kan men komen kijken naar 'oud' en recent werk zoals een serie van vierentwintig stenen maskers getiteld Maskerade 2020 en sculpturen die de omzwervingen van Odysseus uitbeelden. Voor een indruk surf naar www.PaulHermans.com. Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar: info@paulhermans.com.. Film op YouTube: https://youtu.be/OpotExLOFGY


Vrijdag 3 juli

Brazilië in de Foodhall

18:00 | Foodhall

De Foodhall mag weer 300 mensen ontvangen! Om te vieren dat de capaciteit vanaf deze week naar 300 gasten kan, heeft de hal direct ingezet op een aanbod voor jong en oud. Op vrijdag 3 juli betekent dat een Braziliaans driegangenmenu met bijpassend bier. Tevens is er vanaf 20.00 uur livemuziek. Circus Rens and the Meatballs treden op tot 23 uur.




Zaterdag 4 juli

Presentatie Willem Alexanderplein

11:00 | WA-plein Teteringen

Het is nu exact ‘n jaar geleden dat de werkgroep Willem Alexanderplein Actief de vraag kreeg van de Dorpsraad om met een integraal advies te komen voor het Willem-Alexanderplein. Eén jaar later en na vele gesprekken met deskundigen, belanghebbende, enquêtes en professionele ondersteuning door de gemeente en Urban Synergy is het nu zover dat we het dorp vol trots het Voorlopig Ontwerp kunnen presenteren. En we u de vraag kunnen stellen of u kunt instemmen met het ontwerp.

Op zaterdag 4 juli a.s. bent u van harte welkom op het WA-plein tussen 11:00 en 14:00 om het ontwerp te aanschouwen en uw mening te geven. Daarnaast kunt u het ontwerp ook vanaf 4 juli vinden op de website: www.willem-alexanderplein.nl en ook daar kan u uw mening geven.


Zondag 5 juli

Tentoonstelling over 75 jaar
bevrijding

14:00 | Museum Paulus van Daesdonck

Zondag 5 juli is het museum van Paulus van Daesdonck te Ulvenhout weer open. De tentoonstelling over 75 jaar bevrijding, die op 17 mei gesloten zou worden, is verlengd tot 15 oktober. Dat geeft u de gelegenheid de vele foto’s, documenten en realia te bekijken. Een tentoonstelling met uniek materiaal. Foto’s uit alle dorpen van ons heem; een album met het verhaal van 65 oorlogsslachtoffers, kranten uit 1939; 1940, 1944 en 1945. Vele documenten en een unieke landkaart met de tochten van onze bevrijders. Het aantal bezoekers aan de tentoonstelling is beperkt door de coronavoorschriften. Ook hier de afstand van anderhalve meter. Wilt u zeker zijn van toegang, bel dan zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur naar 06-13552109 en bespreek de gratis toegang op de door u gewenste tijd. Zonder afspraak, kunt u zich melden aan de toegangsdeur en vragen of er plaats is op dat tijdstip. Zondag 5 juli, 14.00-16.00 uur, toegang gratis, Pennendijk 1, Ulvenhout.


Dinsdag 7 juli

Zomeravondwandelingen voor mantelzorgers

19:00 | De Kogelvanger

Mantelzorgers zorgen vaak lange tijd voor een naaste. Dan is het belangrijk om ook tijd te nemen voor ontspanning. StiB organiseert daarom voor mantelzorgers twee zomeravondwandelingen op dinsdagavond 7 juli en 25 augustus. We verzamelen om 19:00 uur bij de Kogelvanger, Galderseweg 55 te Breda en wandelen tot ongeveer 20:30 uur. Graag van tevoren aanmelden via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00. Deelname is gratis. Erop uit in de natuur kan heerlijk zijn. Het maakt je hoofd leeg en kan je helpen om even de zinnen te verzetten. Maak daarom tijd voor een ontspannen wandeling van 5 à 6 km met andere mantelzorgers en vrijwilligers. De wandeling gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiteraard houden we ons tijdens de wandeling aan de RIVM-voorschriften.[n]