Peter Hyballa. Foto: Peter Visser
Peter Hyballa. Foto: Peter Visser Foto: Peter Visser

Hyballa en Van den Abbeele per direct weg bij NAC

BREDA - NAC Breda heeft per direct afscheid genomen van trainer Peter Hyballa en Technisch Manager Tom van den Abbeele. Dat maakte NAC vrijdag bekend.


Vrijdagmiddag verraste NAC vriend en vijand met het opvallende nieuws dat de club per direct afscheid neemt van Peter Hyballa. De trainer werd in februari aangesteld als vervanger van Ruud Brood.

Onder zijn leiding wist NAC de kwartfinale in Alkmaar te winnen en in de competitie stevende NAC, met goed vertrouwen, af op de Play-offs voor promotie/degradatie. Qua resultaten was er dus geen vuiltje aan de lucht. Maar achter de schermen rommelde het. "Ondanks het feit dat Peter Hyballa en NAC een goede match zijn gebleken, is er momenteel geen vertrouwen om samen de toekomst in te gaan.", liet NAC vrijdag weten. Mattijs Manders schreef in een verklaring: ‘’In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking. We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing.’’ Hyballa stond slechts bij 7 wedstrijden langs de lijn.


Woede

Het onverwachte afscheid van Peter Hyballa zorgde voor woede en ongeloof bij de supporters. Op sociale media lieten zij zich kwaad uit over de gang van zaken, en al snel werd een petitie opgetuigd om Hyballa bij NAC te houden. Die werd al snel meer dan 1000 keer ondertekend.


Van den Abbeele

Enkele uren nadat NAC bekend maakte per direct afscheid te nemen van Hyballa, kwam de club met nog een statement. Daarin maakte NAC bekend dat er ook per direct afscheid werd genomen van technisch manager Tom van den Abbeele. Tom startte 15 april 2019 bij de Parel van het Zuiden als eindverantwoordelijke voor het technisch beleid bij de Parel van het Zuiden. Mattijs Manders: “Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC. Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie. Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC.”[n]