Woensdag 8 juli

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens Corona geopend van 10.00-16.00 uur, voorlopig op woensdag en donderdag. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com


Orgelspel en Open Inloop

10:30 | Lucaskerk

Op woensdagochtenden van 10.30-11.00 uur bespeelt Koos van Harmelen het orgel in de Lucaskerk. Verzoeken zijn welkom. De Lucaskerk is tijdens Open Inloopochtenden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00-12.00 uur voor iedereen opengesteld om een kaarsje te branden, voor een individueel gebed of een kort gesprek. Op deze ochtenden zijn vertegenwoordigers van de protestantse gemeente van de Lucaskerk en van de parochie aanwezig. Loopt u ook eens binnen? U bent van harte welkom!



Donderdag 9 juli

Spirituele avond

20:00 | De Blaker

Spontane Helderziende Waarnemingen door Paragnoste Marga Gieles tijdens de Spirituele Avond op donderdag 9 juli in Gemeenschapshuis De Blaker in Breda van 20.00 tot 22.30 uur. Marga (Margaretha) Gieles zal de avond verzorgen met spontane helderziende waarnemingen. Marga is paragnoste, magnetiseur en grondlegster van de methode chakrakleurdiagnostiek (CKD). Over de methode schreef zij meerdere boeken. Ook over haar contact met overledenen, o.a. met Pim Fortuyn en Theo van Gogh, schreef zij een aantal boeken. Meer info: www.margarethagieles.com. Deze avond gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen! Aanmelden is noodzakelijk via e-mail annie.shiva@gmail.com of tel. 06-53776005. Voor meer informatie: Annie Fens, 076-8871933 of 06-53776005, of per e-mail info@anniefens.nl.


Filosofisch Cafe on Line

20:00 |

Donderdag 9 juli Filosofisch Cafe, een lezing met discussie over Epicurus. On line via Zoom verzorgd door filosoof Miriam van Reijen. Vooraf aanmelden via www.hetgelehuisinprincenhage.com.Daarna volgt de inlogcode voor de Zoomsessie. Indien gewenst een instructie om Zoom te gebruiken. Aanvang 20.00u; inloggen vanaf 19.30u. De Griekse filosoof Epicurus schreef over geluk en de drie angsten die de toegang tot geluk belemmeren. Te weten, angst voor de Goden, angst voor de dood en angst voor de toekomst. Die laatsten waren en zijn zeer actueel in deze coronatijd! Epicurus gaf ook advies om die angsten te reduceren. Zo praktisch kan filosofie dus zijn. De lezing wordt tevens opgenomen.


Vrijdag 10 juli

30 seconds toernooi - Corona Editie

20:30 | Old Dutch Breda

Na drie maanden thuis geoefend te hebben is het dan zover, het 30 seconds toernooi van Breda. Vrijdag 10 juli openen we onze deuren voor weer een avond vol gezelligheid. Het toernooi begint om 20:30 uur. Voor meer info check ons facebook event.



Zondag 12 juli

Bach op Zondag

12:00 | Grote kerk

Op zondag 12 juli start een nieuwe serie concerten Bach op Zondag in de Grote Kerk Breda, aanvang 12.00 uur. Het alweer zesde seizoen van deze geliefde serie wordt geopend door de virtuoze Vlaamse organist Emmanuel van Kerckhoven, met werken van Bach, Buxtehude, Guilmant en Widor. Het thema van deze serie is Bach en Widor , muziek van Bach en zijn tegenpool Charles-Marie Widor, de virtuoze organist/componist uit het 19e eeuwse Parijs. De bespelingen worden ingeleid met een lichtvoetig Bach-college door Bach-kenner Wim Thijs.


De orgelbespeling Bach op Zondag is gratis te bezoeken op zondag 12 juli van 12.00-12.45u. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht via info@artunorganized.nlToegang gratis, vrije gift na afloop.


Museum de Stee

14:00 | Heemschuur De Stee

Het museum is voorzichtig weer begonnen met de openstelling op elke tweede en vierde zondag van de maandag. Jammer genoeg heeft het bestuur moeten besluiten om de geplande activiteiten als exposities te verschuiven naar 2021. Niettemin is er wel de gelegenheid om in het museum rond te wandelen in het erfgoed van Teteringen om de opnieuw ingerichte stijlkamers te bezoeken. Een mooie gelegenheid om de zinnen te verzetten, even de benen te strekken en een stukje cultuur op te snuiven.


U bent van harte welkom van 14.00-16.00 uur in het museum, gelegen aan het Zuringveld 1A in Teteringen. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.teteringserfdeel.nl.