Woensdag 15 juli

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens corona voorlopig geopend op woensdag en donderdag, van 10.00-16.00 uur. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (west-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. Kringloopsanaga@outlook.com.


Donderdag 16 juli

Wandeling door Londen met Handel

19:30 | Zoom

Na zijn reis door Italië, waar de jonge Georg Friedrich Händel( 1685-1759) in alle grote operasteden (Rome, Napels, Venetië) triomfen vierde, keerde hij terug naar Duitsland. Van daar uit reisde Händel naar Londen, waar hij kansen zag. Hij componeerde de opera Rinaldo aan de hand van eerdere aria’s die succesvol waren. De opera sloeg enorm aan en Händel besloot in Londen te blijven. Ben Verschuren van Opera Barok geeft deze lezing. Aanmelden via info@hetgelehuisinprincenhage.com. Daarna volgt de inlogcode voor de lezing. Aanvang 20.00 uur, inloggen vanaf 19.30 uur. Nog geen ervaring met Zoom? U ontvangt instructies na aanmelding.


Vrijdag 17 juli

Opening expositie Esther Hoogendijk en Stan Gonera bij Witte Rook

19:30 | Witte Rook

Dit jaar verbindt Witte Rook kunstenaars met elkaar door ze een gezamenlijke werkperiode aan te bieden. Esther Hoogendijk haar werkperiode loopt simultaan aan de werkperiode (XTRA) van Stan Gonera. Esther en Stan sluiten de werkperiode af met een eindpresentatie waarin zij hun resultaten tonen. We nodigen je graag uit voor de opening op vrijdag 17 juli. Je bent vanaf 19:30 uur van harte welkom bij Witte Rook aan de Stationslaan 111 in Breda. De eindpresentatie is daarna te zien op zaterdag 18 en zondag 19 juli van 13:00-17:00 uur.


Zaterdag 18 juli

Expositie 'Met welk schip kwam jij?'

19:00 | Kunst Drift

‘Met welk schip kwam jij’ is mijn manier om er over te praten: over gouden en andere eeuwen van onrecht, zich gebruikt voelen, overdracht van Nederland-Indië aan Indonesië, zich in de steek gelaten voelen, koude ontvangst van de eerste generatie in Nederland. Met welk schip kwam jij?’ van 18 juli t/m 30 augustus. KunstDrift, Liniestraat 121, 4816 BG Breda (do/vr/za/zo 13-17 uur).


Zondag 19 juli

Bach op Zondag

12:00 | Grote Kerk

Op zondag 19 juli a.s. vindt het tweede concert plaats in de internationale serie BACH op ZONDAG in de Grote Kerk Breda. De jonge Italiaanse organiste Francesca Ajossa (Cagliari, 1999) bespeelt dan hetmachtige Hillen-orgel in de Grote Kerk. Zij is internationaal een rising star in de mannenwereld van het orgel. Het thema van deze serie is Bach en Widor , muziek van Bach en zijn tegenpoolCharles-Marie Widor, de virtuoze organist/componist uit het 19e eeuwse Parijs. De bespelingen worden ingeleid met een lichtvoetig Bach-college door Bach-kenner Wim Thijs. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht viainfo@artunorganized.nl