De Arashi judolessen zijn met succes weer opgestart

BREDA - Woensdag 1 juli mochten de contactsporten, zoals judo weer starten. Bliemer Arashi Sport was er als de pinken bij om met alle verhuurders in Oosterhout en Breda contact te zoeken om iedereen weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen. Inmiddels zijn de judo, goshindo (jujutsu) en jeugdkickboks weer volop actief op alle locaties!


Half maart sloeg de corona pandemie hard toe in de wereld. Het publieke leven waaronder de sportscholen moesten sluiten. In mei was er de mogelijkheid voor een klein gedeelte van de leden om buiten te sporten. Helaas was dit heel moeilijk te realiseren op de verschillende locaties. Ook was bij Arashi besloten voor een contributiestop en waren de verhuurders zeer sociaal om geen huur te berekenen.


Zomerrooster

Onverwacht en net voor de zomervakantie konden de eerste lessen weer gegeven worden in Oosterhout en Breda op woensdag 1 juli. De judoka’s waren zeer enthousiast om weer de rollen over de mat, om hun vrienden weer vast te pakken en te kunnen werpen en in houdgrepen te nemen. Wat opviel was bij alle disciplines, bij Goshindo en Jeugdkickboks dus ook, de conditie! Gelukkig hebben alle verhuurders in Oosterhout en Breda hun zalen beschikbaar gesteld voor een zomerrooster. Deze gaat vier weken duren en iedereen mag op alle dagen komen sporten.

Vriendjes mogen deelnemen, maar moeten we ons wel aan de strenge corona-regels houden. De lessen zullen zeker gecombineerd worden met spel, omdat normaal de laatste les voor de vakantie spelletjesles is. Als het allemaal goed gaat en de regels nog meer kunnen worden versoepeld zullen we snel weer een judotoernooi organiseren. Tot die tijd gebruik maken van het zomerrooster om de conditie en techniek op pijl te brengen, zodat naast een judotoernooi ook eind september deelgenomen kan worden aan het volgende examen! In Oosterhout heeft de gemeente de sportzaal Markkant gratis aangeboden om in de zomervakantie onze leden aan het sporten te houden.


Informatie

Kijk op www.budokwaiarashi.nl voor het zomerrooster en het sportprotocol. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop! Vergeet niet, het coronavirus is nog niet verdwenen![n]