Bernard met de bonte. FOTO PETRA BROUWER
Bernard met de bonte. FOTO PETRA BROUWER Petra Brouwer

Bernard Brouwer wint openingsklassieker St. Vincent

BREDA - Voor het 2e jaar op rij wint Bernard Brouwer de openingsklassieker vanuit St.Vincent. De weersomstandigheden waren ronduit fantastisch voor onze duiven. De kalme noordwesten wind en een nagenoeg onbewolkte lucht, zorgde ervoor dat het voor onze duiven een ware krachtmeting werd. Waardoor de duiven op eigen kracht en kwaliteit hun kunnen konden en moesten tonen.


Ook dit jaar was het dezelfde duif, 'De Bonte' genaamd, die blijkbaar de afstand van bijna 1000 km vanuit het in zuid Frankrijk gelegen St.Vincent op zijn duimpje blijkt te kennen. 'De Bonte' wist de afstand met een gemiddelde snelheid van bijna 60 km p/u winnend af te leggen.

De winnende duif is een weduwnaar gespeeld op traditioneel weduwschap, dit jaar gekoppeld aan een andere partner, maar was blijkbaar geen belemmering voor deze duif om snel huiswaarts te keren.

Bernard Brouwer had vorig jaar al een top seizoen met 5 van de 6 overwinningen. En met opnieuw een overwinning van deze klassiekers in dit prille seizoen, blijkt dat hij zijn duiven weer aardig op de rit heeft.

Uitslag St. Vincent 993 km: 1-9-11. Bernard Brouwer; 2-4-5-6-10. C. Vergouwen; 3-8. J. Mouwen; 7. R.J.Kil.


Dagfondvlucht

Afgelopen zaterdag stond ook de 2de dagfondvlucht op het programma. Ook deze duiven konden onder fantastische weersomstandigheden de bijna 600 km af leggen. Was het bij de eerste dagfondvlucht nog een close finish. Zo werd het nu een overwinning met ruime voorsprong. Dit keer was het de Comb C & F Nulle uit Ulvenhout die zich deze keer niet de kaas van het brood liet halen.

Zoals al eerder voorspeld moesten en moeten we zeker rekening houden met deze sterke vader/zoon combinatie. En is voor menigeen van de vitesse t/m de dagfond waar we rekening mee moeten houden.

Dit keer was het een weduwduivin die voor deze combinatie de overwinning in de wacht wist te slepen, zij wist de afstand van bijna 600 km met een gemiddelde snelheid van 81 km p/u feilloos af te leggen en bezorgde deze combinatie hun 2e overwinning van het seizoen.

Uitslag Montlucon 600 km: 1-4. C & F Nulle; 2-7-8. Comb D & I Godek; 3-11-12-13. W.Colsen; 5. J.G van Wanrooy; 6. A.L van Grinsven; 9. T & T van Grinsven.[n]