Afbeelding
Foto: Brouwerij Bliksem

Brouwerij Bliksem is één van de succesvolle Bredase brouwerijen. Het idee voor Bliksem ontstond in 2013. Inmiddels heeft de brouwerij al meerdere prijzen gewonnen, een proeflokaal geopend én 200.000 euro opgehaald om verder uit te breiden.


Het was in 2013 tijdens een concert van Iron Maiden dat vrienden Merijn Dietvorst en Sebastiaan van Fessem besloten samen bier te gaan brouwen. In 2014 ontstond Brouwerij Bliksem en in 2015 lanceerden de vrienden hun eerste bier: Saison in The Abyss. Gestaag groeide de brouwerij de daaropvolgende jaren door. De vrienden wonnen verschillende prijzen met hun houtgerijpte bier en in 2019 kwam met de opening van Brack Beer Construction, in samenwerking met Ramses Bier, Bredase Bomen en restaurant PRACK, weer een belangrijke droom uit. Maar dat betekent niet dat Brouwerij Bliksem nu stilstaat. Abosluut niet zelfs.

De volgende stap voor Sebastiaan, Merijn en de later aangesloten Rick is het realiseren van een micro brouwerij bij BRACK waar de Bliksem bieren kunnen worden gebrouwen voor het proeflokaal en de lokale markt. "De overige plannen zijn de uitbreiding van het aanbod van houtgerijpte bieren en het investeren in het merk waardoor Bliksem kan groeien tot de top van Nederland." De vrienden hoopten uiterlijk half augustus minimaal 150.000 euro op te halen om die doelen te bereiken. Maar zolang wachten bleek totaal niet nodig. Half juli was het maximale bedrag van 200.000 euro al ingezameld. [n]

Foto: BRACK Beer Construction