Afbeelding
Foto: Boukje Kop-Wildeboer

Liefhebbers van speciaalbier komen in Breda goed aan hun trekken. Eén van hen is Boukje (37). Zij is regelmatig samen met haar man op pad om nieuwe biertjes te ontdekken. "Het is echt al tien jaar een hobby voor ons."


Dat Boukje een echte liefhebber is van speciaalbier, toonde zij wel aan op haar bruiloft. Ze trouwde namelijk met haar man in de brouwerij in de kelder bij de Boterhal aan de Grote Markt. In de bruidsboeketten zat hop, en de gasten kregen als cadeautje een gepersonaliseerd blikje bier mee naar huis. "Voor ons is speciaalbier echt een hobby waar we allebei veel plezier aan beleven, daarom vonden we het leuk om dat ook tijdens onze bruiloft terug te laten komen."

Boukje en haar man ontdekten hun liefde voor speciaalbier ongeveer tien jaar geleden. "We vinden het heel leuk om nieuwe bieren te ontdekken en gaan graag naar speciaalbier festivals." Eén van hun favorieten is de La Trappe. De twee reisden zelfs naar Rome af om de nieuwe La Trappe te bemachtigen die alleen daar in het klooster te koop was. "Daarmee was ons collectie La Trappe compleet!" In Breda is Boukje regelmatig te vinden bij Frontaal. "Ik vind dat terras gewoon heel relaxed, en vind de IPA's van Frontaal heel goed." Ook komt ze graag bij de Aogse Markt, BRACK Beer Construction en natuurlijk de Boterhal. Op de vraag wat haar favoriete speciaalbier is, kan ze maar moeilijk antwoord geven, 'maar de klassieke IPA van Brouwerij het Ij en de Quadrupel Oak Aged edities van La Trappe zijn voor mij altijd goed!'[n]