Wim met zijn winnende duif. FOTO BERNARD BROUWER
Wim met zijn winnende duif. FOTO BERNARD BROUWER Bernard Brouwer

Wim Colsen wint dagfondvlucht vanuit Issoudun

BREDA - Afgelopen zaterdag hadden we inmiddels de 3e dagfondvlucht vanuit het Franse Issoudun.


Onder normale omstandigheden had dit een landelijk Nationale vlucht moeten worden.

Echter het warme weer zorgde ervoor dat vooraf de beslissing werd genomen om vanuit dierenwelzijn bekeken, van deze vlucht een sectorale vlucht te maken.


Pittige versie

Zoals gezegd het warme weer zorgde er voor dat onze duiven een pittige versie werd.

Er werd iets langer dan normaal over zouden doen om huiswaarts te keren.


Al jaren een gevestigde naam

De duiven van W Colsen uit Prinsenbeek hadden de laatste weken al laten zien uit het goede hout gesneden te zijn.

De vorige dagfondvlucht had hij ook 6 duiven meegegeven op de dagfond vlucht vanuit Montlucon en wisten alle 6 de duiven zich op de uitslag te profileren.

Ook op deze vlucht bleken zijn duiven in topvorm en wist de afstand van 554 km met een gemiddelde snelheid van dit 73 km p/u winnend af te leggen.

Wim is al jaren een gevestigde naam in de duivensport en heeft in zijn carrière zowat alles gewonnen wat er in de duivensport te winnen is.

Op dit moment geniet hij van zijn welverdiende pensioen. En beleefd de duivensport op een meer relaxte manier, zeg maar alles mag en niets moet.

De winnende duif is een opgevangen duif van de Gebr van Seters uit Raamsdonksveer, welke hij nadat hij voor de 2e keer was komen aanvliegen bij Wim mocht behouden, met het voornoemde resultaat.


Uitslag Issoudun 554 km

1-7. W Colsen; 2. D & I Godek; 3-8. A.L. van Grinsven; 4-5-10. T & T van Grinsven; 6. J.G van Wanrooy; 9. C & F Nulle


Jonge duiven

Op deze dag stond ook voor de jonge duiven een vlucht vanuit Peronne op het programma.

Ook van deze vlucht werd het programma gewijzigd door het te verwachtte warme weer in Niergies. De duiven kregen om 10.30 u. de vrijheid. En konden de thuisreis voor een vlucht van 195 km beginnen.

De spanning liep bij het bekend worden van de lossing bij menigeen hoog op. Met name bij A Timmers welke de vorige week nog werd uitgeroepen tot Grootmeester van Quievrain door het duivenblad Het Spoor der kampioenen, was de spanning te snijden.

Vorige week wist hij Team de Weerd nog net voor te blijven. Maar op Niergies moest hij duidelijk zijn meerdere herkennen in deze combinatie.


Groot machtsvertoon

Ik had vorige week al voorspeld dat we de komende weken serieus rekening moesten gaan houden met Team de Weerd, en deze voorspelling zette hun volledig kracht bij door met groot machtsvertoon deze vlucht naar hun hand te zetten.

Hun winnende duif, eigendom van Dr. Henk de Weerd Pigeons en eigenaar van Dierenkliniek Breda en Belgica de Weerd.

Dat ook deze duif uit de juiste genen blijkt te beschikken blijkt wel uit de stamboom, en zijn o.a het 'Gouden Crakske' en 'De Jan' van Stefaan Lambregts hierin terug te vinden.


Uitslag Niergies 195 km

1-2-3-5-13-15. Team de Weerd; 3. R Kil; 6-7. D & I Godek; 8-9. A.L van Grinsven; 10. C.J van Gool; 11. P. Nooren; 12. Bernard Brouwer; 14. P. Ansems.[n]