Foto: Karin de Leeuw
Foto: Karin de Leeuw Foto: Karin de Leeuw

Karin rolt 5653 euro bij elkaar in Bavel

BAVEL - 24 uur achter elkaar rolde de Bavelse Karin de Leeuw op 24 juli door het dorp in haar rolstoel. En dat allemaal met één doel: geld ophalen voor onderzoek naar spierziektes. Ze haalde in totaal ruim 5600 euro op.


Karin de Leeuw is voor veel inwoners van Bavel bekend, want ieder jaar komt ze tijdens de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds langs de deuren om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziektes. Ook haar man collecteert fanatiek mee. Zelf heeft hij de progressieve spierziekte HMSN.


'Ik wil het onderzoek ondersteunen'


Spierziekte

"Ik kom in actie voor alle mensen met een spierziekte, en daarbij natuurlijk vooral ook voor mijn eigen man Rien", legde Karin voor haar 24-uurs actie voor het Prinses Beatrix Fonds uit. "Rien heeft HMSN. Dat is een licht progressieve ziekte. Ik zie daarbij ieder jaar hoe zijn levensstandaard steeds iets lager wordt." Nieuwe medicijnen en ontwikkelingen in de medische wereld kunnen hem enorm helpen. "Al zorgt zo'n medicijn er maar voor dat het even een jaartje stabiel blijft. Dat is al enorm fijn."

"Ik zie elk jaar weer dat er ontwikkelingen en ontdekkingen zijn rondom spierziektes. Door deze ontwikkelingen worden er mogelijk medicijnen gevonden die de spierziekte dragelijker kunnen maken en misschien ooit stoppen. Daarom is het belangrijk om de wetenschappelijke onderzoeken te ondersteunen", legt Karin uit. En daar is geld voor nodig.

Wil jij Karin steunen? Ga naar www.spieractie.nl/actie/karin-de-leeuw[n]