Yassine Mejres in duel met een speler van Goes. FOTO MARCEL MOL
Yassine Mejres in duel met een speler van Goes. FOTO MARCEL MOL Marcel Mol

Baronie maakt indruk in derby tegen NAC Breda

BREDA - Voor het laatst stond de Bredase derby tussen Baronie en NAC vier jaar geleden op het programma ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van vv.Baronie.

Afgelopen woensdag 5 augustus troffen beide teams elkaar op het trainingscomplex van NAC in Zundert. De omstandigheden waren zwaar deze avond met tropische temperaturen en een brandende zon. Baronie miste alleen aanvoerder Jamie Kankam wegens vakantie terwijl NAC een aantal sterkhouders rust gunde. Vanaf de aftrap liet Baronie zien deze avond niet om alleen te verdedigen naar Zundert te zijn gekomen. Brutaal werd de aanval gezocht. De 0-0 ruststand gaf een duidelijk beeld van de uitgespeeld kansen van beide teams die waren er dus niet veel.Bij de aftrap van de tweede helft had NAC wat wissels door gevoerd wat het spel niet ten goede kwam en er zelfs voor zorgde dat Baronie de tweede helft de wedstrijd aardig naar haar hand kon zetten. Het was Baronie dat via Jorik Mijnhijmer bijna de scoren opende, echter zijn vrije trap belande op de lat. Na 90 minuten leek een verrassing in de lucht te hangen bij een toen nog 0-0 stand. Echter op z'n Duits in blessuretijd (94 min) besliste Siereveld als nog de wedstrijd voor NAC met de 1-0. Dat Baronie hiervan baalde was duidelijk, maar met opgeheven hoofd kon men Zundert verlaten, Baronie had haar visitekaartje afgegeven aan de Bredase voetbal supporters. Drie dagen later op zaterdag ontving Baronie om 11.00 uur op de Blauwe Kei derde divisie club Goes. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Voor de spelers duurde gelukkig deze wedstrijd i.v.m. de hitte maar 2x 35 minuten. Komende zaterdag 15 augustus gaat Baronie voor een oefenwedstrijd naar vv.Dongen. Aftrap om 14.30 uur tegen deze derde divisie club.[n]