Afbeelding
Foto:

Cees Vergouwen wint vlucht vanuit Bergerac

BREDA - De tropische temperaturen van de afgelopen week speelde een grote rol in de verlopen van de concoursen. Deze hoge temperaturen zorgde er voor dat er uit diervriendelijkheid vluchten werden ingekort dan wel afgelast.


De vlucht

Dax waar reeds afgelopen dinsdag al voor werd ingekorfd, is ook om die reden ingekort qua afstand en zijn terug gekomen naar Bergerac.


De winnaar

De duiven werden in Bergerac op vrijdag 10.00 uur in vrijheid gesteld, en konden hun onder pittige omstandigheden met temperaturen in Frankrijk van dik 35 graden en een O-Z-O wind aan hun vlucht naar huis beginnen. De uiteindelijke winnaar werd uiteindelijk de duif van C.Vergouwen, die met een gemiddelde snelheid van bijna 45 km p/u de vlucht winnend wist af te sluiten. Op de voet gevolgd door Bernard Brouwer die deze keer zijn meerdere moest herkennen in Cees Vergouwen.


De winnende duif

De winnende duif is nog een kleinzoon van zijn Passauke en de moeder is een dochter uit zijn 792. Beide duiven waren enkele jaren geleden enkele vaandeldragers van zijn hok. Uitslag Bergerac 814 km: 1-6 C.Vergouwen; 2-3-5-7 Bernard Brouwer; 4 J.Mouwen.[n]