Woensdag 12 augustus

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens Corona, voorlopig alléén geopend op woensdag en donderdag, van 10.00-16.00 uur. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com


Donderdag 13 augustus

Filosofisch Café over Seneca

20:00 | Via Zoom

Op 13 augustus organiseert Het Gele Huis een filosofisch Café via Zoom. Inloggen vanaf 19.30, start om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via info@hetgelehuisinprincenhage.com om de inlogcode voor dit digitale café te verkrijgen. Filosoof Miriam van Reijen geeft een lezing met discussie over Seneca. Zij schetst eerst wat stoïcijns niet en daarna wat stoïcijns wél betekent.


Zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kunsten Expositie met als titel Sterke Vrouwen

13:00 | Culinart

Onder de titel Sterke Vrouwen presenteert galerie Culinart haar achtste expositie in 4 jaar tijd. Na de drukbezochte en veel gewaardeerde tentoonstellingen 'Wild in de schuur', 'Jan Strube & Jan Tankink' en 'Boer zoekt Kunst' tonen we nu schitterende kunstwerken van twaalf kunstenaressen en een autrice. De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 23 augustus. Inmiddels hebben 2 sterke vrouwen toegezegd hun bijdrage te leveren. Leny van Sundert is initiatiefneemster van de stichting Nu Jij dat ernstig zieke mensen een dag plezier, verwennerij en ontspanning aanbiedt. Ria Bekkers is initiatiefneemster van ’t Keniawinkeltje, een stichting die met liefde voor de mensen in Kenia scholen, waterprojecten en sanitare voorzieningen realiseert.

Culinart is gevestigd in de Vlaamse Schuur van rijksmonument De Nispenhoeve. Adres: Beeksestraat 76, 4841 GD te Prinsenbeek. De expositie loopt van 1 augustus tot en met 30 september. De openingstijden zijn op alle zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op verzoek gaan we open in overleg. Bel 06-29257570. Toegang is gratis.


Zaterdag 15 augustus

Frans van Veen bekent kleur

15:00 | Princenhaags museum

Het Princenhaags museum is weer open, zoals al enkele jaren, stelt zij in de zomer haar ruimte beschikbaar aan kunstenaars uit Breda en omgeving. In de maand augustus zal, de bekende Bredaase kunstenaar, Frans van Veen (1950) een expositie houden. Een expositie die in het teken staat van twee bergen in Frankrijk die in de 19de eeuw een rol speelden in de geschiedenis van de schilderkunst. Tegelijk met de expositie van Frans, zal ook Moniek de Wijk een nieuwe serie sieraden tonen waarin ze speelt met de edele metalen en bijzondere stenen. De expositie zal bezocht kunnen worden gedurende de weekenden van 15+16, 22+23, 29+30 augustus, van 15.00 tot 19.00 uur. Entree gratis. Op alle dagen zijn de kunstenaars zelf aanwezig. Het Princenhaags museum is te vinden aan de Haagweg 334 in Breda. Voor meer informatie kijk op www.fransvanveen.nl