De Kantine van het Graaf Engelbrecht. Foto: Niels Paans
De Kantine van het Graaf Engelbrecht. Foto: Niels Paans Foto: Niels Paans

Start van school: Gespreide pauzes en extra ventileren

BREDA - Sinds maandag gaan alle Bredase middelbare scholieren 'gewoon' weer naar school. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen moesten scholen echter diverse maatregelen treffen. Zo ook het Graaf Engelbrecht. Wij spraken hierover met rector Carin Janssen: "We zijn er klaar voor en hebben er zin in!"


Hoeveel kinderen zitten er bij jullie op school?

Ongeveer 750 leerlingen.

Wat voor maatregelen hebben jullie getroffen in verband met corona?

We werken met gespreide pauzes voor de onder- en bovenbouw om drukte in de gang en de aula te halveren. Zolang het weer het toelaat worden er buiten extra pauzeplekken ingericht. Daarnaast worden lessen gegeven met ramen en deuren open. Natuurlijk volgen wij ook de algemene richtlijnen van het RIVM.

Gaan jullie de kinderen nog extra voorlichten over de (eventuele) maatregelen?

Ouders en leerlingen hebben op vrijdag 21 augustus een brief ontvangen met informatie. Tijdens de ontvangst van de leerlingen op dinsdag hebben de mentoren de maatregelen met de leerlingen besproken.

Hoe kijken de leraren aan tegen het begin van het nieuwe schooljaar? Staan zij er positief in? Zij moeten natuurlijk afstand van de leerlingen en van collega's houden.

Onze collega’s staan er positief in. Er zijn mondkapjes en spatmaskers beschikbaar voor medewerkers die dat op prijs stellen. Er zijn geen docenten die ervoor gekozen hebben toch nog liever niet op school te komen werken.

Kan die afstand gemakkelijk gehouden worden?

Wij doen ons best om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.[n]