Fragment uit de film | Foto: Screenshot YouTube
Fragment uit de film | Foto: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube

Franks Filmtip: 'Tenet is spannend van begin tot eind'

BREDA - Wekelijks belicht Frank Spreuwenberg een film die in een van de Bredase bioscopen draait. Door afwezigheid van Frank wordt dit deze week gedaan door Ruud Smolders. Deze week Tenet. Te zien in Pathé en Kinepolis.


Eén film domineert momenteel als het gaat om lovende kritieken, Tenet. De film gaat over een geheimagent die een Derde Wereldoorlog moet voorkomen. De film wordt gekenmerkt door ingewikkelde tijdsconstructies, missies en achtervolgingen. Regisseur van de film is Christopher Nolan, bekend van films als Dunkirk en The Dark Knight.

Tenet wordt beschouwd als een lastige film.

Je zult ook zeker moeten opletten, maar dan valt het uiteindelijk reuze mee. Het begin van de film speelt zich af in een operazaal. Daar wordt al snel duidelijk dat tijd een cruciale rol speelt in de film. Snel hierna wordt duidelijk dat het hoofdpersonage een Derde Wereldoorlog moet zien te voorkomen.

In een lab vertelt Laura (Clémence Poésy) dat er in de toekomst 'iets' uitgevonden is waardoor kogels in tegengestelde richting gaan.

De Protagonist (John David Washington) is een CIA-agent. Hij is degene die de Derde Wereldoorlog moet zien te voorkomen. Hij heeft in de film geen echte naam. Protagonist betekend hoofdrolspeler.

Neil (Robert Pattinson) wordt een handlanger van De Protagonist. Andrei Sator (Kenneth Branagh) Is de slechterik in de film. Hij is degene die de wereld tot een einde wil brengen. Kat (Elizabeth Debicki) is de vrouw van Andrei. Kat is een pion voor De Protagonist om dichtbij haar man te komen. De Protagonist moet bij verschillende linke figuren informatie verkrijgen. Eén van die figuren is Priya.

Priya verwijst de heren door naar Andrei Sator.
Sator blijkt de man te zijn die ergens in de toekomst de technologie ontwikkelt heeft. Aan het einde van de film worden er groepen soldaten met De Protagonist en Neil opgedeeld. Het ene team bestaat uit soldaten uit het heden die de strijd aan gaan. Het andere team is in de toekomst en voert het zelfde gevecht, maar dan in tegengestelde tijd. De verschillende tijdlijnen maken de film enorm boeiend. De spanning in de film grijpt je vanaf het begin tot aan het einde.
Dit is wat je moet weten over deze film:
Tenet bracht tot dusver al ruim 84 miljoen op
Lees de lange versie op bredavandaag.nl[n]