Cees Nulle. FOTO BERNARD BROUWER
Cees Nulle. FOTO BERNARD BROUWER Bernard Brouwer

Peronne wederom prooi voor vader en zoon Nulle

BREDA - De tweede natour vlucht, nu vanuit het Franse Peronne kregen om 10.15 uur het startsein om aan hun weg huiswaarts te beginnen. Ook deze week is deze een prooi geworden voor de Comb C & F Nulle uit Ulvenhout.


Net als vorige week bepaalde de hoofdzakelijk westenwind de uitslag. Ook nu waren het de liefhebbers aan de oost kant van ons Rayon 3 waar de vroegste duiven konden vallen.

Ook in onze vereniging C.C. Breda kwam de overwinnaar uit het voor ons oostelijk gelegen plaats Ulvenhout.

Opmerkelijk was dat de juist aan de andere kant van Breda de duiven van J.G van Wanrooy behoorlijk tegengas hadden weten te geven.


De Winnaar (s)

Net als vorige week, was het ook nu de Comb C & F Nulle die als winnaars konden worden afgevlagd. Deze eerder vernoemde vader zoon combinatie zijn al jaren de te kloppen mannen in onze vereniging. En weten ook hierbuiten hun mannetje zeker te staan.

Vader Cees is de drijvende kracht achter de duiven, waar zoon Frank als mentor zijn vader meer dan bijstaat.


'Hoofdzakelijk

westenwind

bepaald de uitslag'


De Winnende duif

De natour is normaliter bestemd voor late jongen en duivinnen.

Meer en meer worden deze vluchten ook gebruikt om de jongen welke al de nodige ervaring hebben opgedaan op de jonge duivenvluchten, nog enkele keren te spelen op de wat kortere natour vluchten, om zodoende ervaring in de manden op te doen. Opmerkelijk genoeg zijn het juist deze jonge duiven welke hun baasje weten te verrassen door vroeg op de uitslag te spelen. Een verrassing moest het ook voor de Comb C & F Nulle geweest zijn toen hun 15e get van de 16 gespeelde duiven op de klep viel.

Hun duif wist de afstand van ruim 222 km af te leggen met een gemiddelde snelheid van ruim 95 km p/u winnend af te leggen.


Uitslag

Peronne 222 km: 1. C & F Nulle; 2-3-4-5-6-7-9-10-11-12-14-15. J.G van Wanrooy; 8. Comb D & I Godek; 13. R.C Beens

Chateaudun 456 km: 1-2-3-4-6-7-8-10-11-12-14-15. Team de Weerd; 5-9. A.L van Grinsven; 13. P. Nooren.[n]