Afbeelding

Dat het lastig kan zijn om een koopwoning in Breda te vinden, kan de 24-jarige Esmee Rommens beamen. Ze is inmiddels al ruim één jaar actief op zoek naar haar paleisje.

"Ik ben bij een makelaarskantoor ingeschreven en ik kijk iedere dag op Funda", zegt Rommens, die nu nog bij haar ouders in Bavel woont. "Ook heb ik een aankoopmakelaar in de hand genomen. Je kunt dus wel zeggen dat ik actief op zoek ben naar een woning." Maar die zoektocht heeft tot nu toe nog weinig resultaat. "Ik heb best een redelijk budget; ik ben op zoek naar een woning tot 300.000 euro", laat de Bavelse weten. "Je zou zeggen dat je daarvoor wel een huis hebt, maar helaas lijkt het tegendeel waar."


Esmee heeft inmiddels wel meerdere bezichtigingen gehad. "Ik ben ongeveer 10 tot 15 keer naar een woning gaan kijken en ik heb 5 keer een bod uitgebracht. Helaas werd ik steeds overboden." Maar het kan nog gekker. "Ik heb ook één keer een motivatiebrief moeten schrijven, waarom ze het huis aan mij zouden moeten verkopen. De verkopers wilden graag een iemand met een toekomstperspectief." Esmee heeft gedurende haar zoektocht haar eisen al een klein beetje bijgesteld. "In eerste instantie wilde ik niet graag een klein huis, omdat het huis waar ik nu woon ook erg ruim is, maar inmiddels heb ik ook al een bod gedaan op een woning van 75 vierkante meter. Maar ook dat werd hem niet"[n] Teksten door Bregje Kop en Ruud Smolders