Afbeelding
Foto: Van der Sande Makelaars

Dat de WOZ-waarde in Breda is gestegen hoeft volgens Jan Joost van Dijk van Van der Sande Makelaars, niets te betekenen voor de woningmarkt. Hij verwacht volgend jaar juist een lichte achteruitgang van de Bredase woningmarkt.

"In mijn beleving loopt de stijging van de WOZ-waarde gelijk met de marktsituatie. Voor het verkopen van een woning is deze stijging van niet van waarde", laat hij weten. "Het komt een enkele keer voor dat een koper daar iets mee doet of probeert."

Toch zijn de tijden wel iets veranderd, maar dit heeft vooral met corona te maken. "Maar met name in het middensegment is de markt kei hard doorgegaan. Alleen in de hogere segmenten merk je iets meer, omdat daar vooral ondernemers zitten." Maar volgens Van Dijk is de situatie niet zo nijpend dat grote groepen mensen hun huis noodgedwongen te koop moesten gaan zetten. "Wel merkte je op het begin van corona dat sommige mensen hun huis te koop zette om 'nog even te cashen'." Volgens de Bredase makelaar heeft het virus nog niet voor erg grote veranderingen gezorgd op de Bredase woningmarkt.
Maar het kan goed zijn dat die veranderingen volgend jaar wél gaan komen. "Ik verwacht zeker veranderingen, maar dan op langere termijn", vertelt van Dijk. "In 2021/2022 verwacht ik een stabilisatie of een lichte achteruitgang van de Bredase woningmarkt. Eigenlijk meer dat laatste."[n]