Fragment uit de film
Fragment uit de film Foto: Screenshot Youtube

Franks Filmtip: 'Een unieke inkijk in het hoofd van een psychopaat'

BREDA - Wekelijks belicht Frank Spreuwenberg een film die in een van de Bredase bioscopen draait. Door afwezigheid van Frank wordt dit deze week gedaan door Ruud Smolders. Deze El Practicante. Te zien op Netflix.


El Practicante verscheen 16 september 2020 op Netflix. De film gaat over een man die op de ambulance werkt. Na een ongeluk raakt hij verlamd en loopt zijn leven volledig in de soep. De regisseur is Carles Torras, nog geen erg bekende naam. Al regisseerde hij al wel de film Callback uit 2016. El Practicante opent met een scène waarin te zien is dat er een auto-ongeluk is geweest.

De ambulance komt ter plaatse en daar maken we voor het eerst kennis met hoofdpersoon Ángel.

Hij is een ambulancebroeder. Bij thuiskomst is te zien dat Ángel een vriendin heeft, Vanessa. Ze proberen een kind te krijgen, maar dit wil niet lukken.


En dan gaat het helemaal fout

Ángel komt met zijn collega Ricardo in een ongeluk terecht terwijl zij in de ambulance zitten.

Een vrachtwagen rijdt vol op het voertuig in.

Ricardo komt er als bestuurder met wat schrammen vanaf. Ángel die achterin bij de patiënt zit raakt verlamd aan zijn benen. Ondertussen is het wel duidelijk dat Ángel Vanessa niet volledig vertrouwt en dus installeert hij een spionage-app op haar telefoon.

Vanessa ontdekt dat ze bespioneert wordt door haar vriend en neemt de benen. Enkele maanden later weet Ángel haar op te sporen en probeert haar op een lieve manier om de tuin te leiden. Dit lukt en Vanessa gaat mee naar heet appartement waar zij vroeger woonden. Ricardo was inmiddels een relatie begonnen met Vanessa.

Ricardo maakt zich zorgen wanneer hij al even niets van Vanessa gehoord heeft en doet aangifte bij de politie. Vanessa weet uiteindelijk te ontsnappen, maar Ángel zit haar op de hielen. Vanessa weet hem toch van zich af te schudden en Ángel valt in het trappenhuis van hun appartement meters naar benden. Ángel ontwaakt en is volledig verlamd.

Dan komt Vanessa in beeld die zegt 'vanaf nu zorg ik voor jou.' El Practicante is een zeer spannende film en zeker de moeite waard om te kijken.
Dit is wat je moet weten over de film:
El Practicante vind je ook onder de naam The Paramedic. De film is echter wel spaanstalig[n]