BC Bavel 2 v.l.n.r. Joy, Yasmina, Pieter, Mirthe, Tim.
BC Bavel 2 v.l.n.r. Joy, Yasmina, Pieter, Mirthe, Tim.

Bavel 2 verovert koppositie in Badmintoncompetitie

BAVEL - Afgelopen weekend vond de vierde speelronde van de badmintoncompetitie plaats.


Voor het tweede team van Bavel stond een belangrijke wedstrijd tegen TFS Barendrecht op het programma. Voorafgaand was het verschil tussen de nummers een en twee van de ranglijst een punt in het voordeel van Barendrecht. Bavel was er dus bij gebaat om als lijstaanvoerder de stop van drie weken in te gaan.

De herendubbel en damesdubbel werden overtuigend gewonnen. De eerste heren- en damesenkel zorgde voor een comfortabele 4-0 voorsprong voor Bavel.

Zowel de tweede herenenkel als damesenkel moest vervolgens worden afgestaan aan Barendrecht. Om de overwinning veilig te stellen lag de druk dus op de gemengd dubbels. De eerste gemengd dubbel werd na een stroeve start in de eerste set, overtuigend binnengehaald waarmee de overwinning al binnen was.

Mirthe en Joy deden er vervolgens alles aan om de overwinning uit te breiden, maar moesten de derde set na verlenging afstaan aan Barendrecht.

De eindslag kwam zo op 5-3 waarmee Bavel de koppositie heeft overgenomen.


Overige teams

Ook de andere seniorenteams en de jeugdteams speelden weer leuke wedstrijden in het afgelopen weekend.

Helaas wisten niet alle teams de wedstrijden winnend af te sluiten.

Desondanks hebben alle teams een goede uitgangspositie voor de hervatting.


Drie weken stop

Na een stop van drie weken gaat de Badminton Nederland competitie verder in het weekend van 31 oktober en 1 november.[n]