Lacrosse sticks liggen klaar om gebruikt te worden in Breda. FOTO DANIEL STERENBORG
Lacrosse sticks liggen klaar om gebruikt te worden in Breda. FOTO DANIEL STERENBORG Daniël Sterenborg

Breda verdient een eigen Lacrosse-vereniging

BREDA - Voor vier donderdag achter elkaar, startend op 8 oktober om 18:30, wordt de sport Lacrosse gedemonstreerd aan deelnemers bij vv PCP. Met deze gratis sessies polst de initiatiefnemer de belangstelling om de club nieuw leven in te blazen.

Daniël Sterenborg, initiatiefnemer van de teamsport Lacrosse in Zuid-west Nederland zegt: "Deze toffe teamsport heb ik 10 jaar geleden leren kennen in onze hoofdstad. Gaandeweg ben ik erin gerold om jeugdlacrosse op te tuigen in onze regio; ik ben een nieuwe club gestart in Bergen op Zoom. Ervaring of conditie is niet nodig, maar zin iets nieuws, fun en creatiefs te leren des te meer!" In Bergen op Zoom zijn er 35 leden, jeugd, mannen en vrouwen, in de leeftijd 10 tot 50 jaar die wekelijks op de velden staan. In Middelburg is er eenzelfde intiatief al een paar weken aan de gang.
Sterenborg vervolgt: "Breda verdient ook een eigen Lacrosse team. De clubs in de buurt (Bergen op Zoom en Tilburg) staan open om gezamenlijke trainingen en vriendschappelijke wedstrijden te houden in de regio. Op dit moment moeten we ver reizen voor onze wedstrijden: Amsterdam en Groningen, Enschede zijn geen uitzondering. Mede met het initiatief in Middelburg, kunnen we de sport meer naar de zuidelijke regio trekken."
Lacrosse is een sport met zijn oorsprong bij de Noord-Amerikaanse Indianen en wordt gespeeld met een stick met een netje op het uiteinde waarmee je bal draagt, vangt, overspeelt en schiet. In de regio Zuidwest Nederland is het de missie van Ogers Lacrosse oprichter Daniël Sterenborg om de sport te presenteren en, waar voldoende interesse is, een nieuw team te starten.

Aanmelden kan via mail: info@grassrootslacrosse.nl of Instagram en Facebook @GrassrootsLacrosse[n]