Zie opschrift op sokkel
Zie opschrift op sokkel Foto:

Woensdag 7 oktober

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens corona, voorlopig alleen geopend op woensdag en donderdag, van 10.00-16.00 uur. www.kringloopsanaga.nl


Activiteiten Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

: Rondje om de Grote Kerk 14.00 uur. Informatie: tel. 06-42022028, stadsgidsen@gildebaronie.nl. Kijk voor alle activiteiten van de gehele week van Gilde de Baronie op de webiste www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.


Expositie van Moussa Ariba

14:00 | Mondiaal Centrum Breda

In het Mondiaal Centrum hangt nog tot eind oktober het werk van Moussa Ariba. Zijn werk is realistisch bijvoorbeeld als hij zijn geboortedorp ‘Ouwland Brahim’ (Zonen van Abraham) of zijn vader (Arabier), zijn moeder (Berbers) tekent langs de rivier. Van de andere kant zijn zijn schilderijen ook gemaakt als hij hallucinaties heeft. Het werk van Moussa Ariba is tot eind oktober te zien bij voorkeur op woensdag en vrijdagochtend of op afspraak via 06-19631875.


Donderdag 8 oktober

Food & Film: Parasite

18:00 | De Avenue

Geniet in onze brasserie van een heerlijk 3-gangen verrassingsmenu en zoek daarna een mooi plekje in De Avenue voor de filmavond. De film die deze avond vertoond wordt is ‘Parasite’.


Lezing over akkervogels en transitie boerenland in West-Brabant

20:00 | De Wegwijzer

Melkveehouder Meeuwis Millenaar heeft een gangbaar bedrijf, in de omgeving van Dussen. Daar heeft hij veel aandacht voor boerenlandvogels door bijvoorbeeld voor een vogelakker, een plasdras gebied, een voedselveldje in de winter, en voor kruidenrijk grasland. Naast melkveehouder is hij ondernemerscoach voor natuurinclusieve landbouw in West Brabant, gebiedscoördinator natuurbeheer Noord- west Brabant, weidevogelboer Vogelbescherming. Op donderdag 8 oktober spreekt hij over de toekomst van West Brabant als akkervogelgebied. De avond vindt plaats in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, 4826 EP Breda, aanvang 20.00 uur. Verplicht aanmelden vooraf via email: lezingen@westbrabantsevwg.nl. Verdere informatie: Mathilde Marijnissen (06-11149046) lezingen@westbrabantsevwg.nl. Wilt u meer informatie over de 50-jarige West Brabantse Vogelwerkgroep? www.westbrabantsevwg.nl.


Vrijdag 9 oktober

Operamuziek in de Waalse kerk

12:00 | Waalse Kerk

Op vrijdag 9 oktober is er weer een lunchconcert in de Waalse kerk, Catharinastraat 83 in Breda. Dit concert wordt verzorgd door Marliek Haandrikman, sopraan, Emilie Wijers, mezzo-sopraan en Hans van Beelen, piano. Het trio brengt een scala aan componisten zoals: Puccini, Bellini, Donizetti, Monteverdi, Offenbach, Faust en Bizet. Opera staat centraal in dit bijzondere concert waar de echte liefhebber veel voldoening aan zal beleven. Aanrader. Het concert begint om 12:00 uur en duurt tot 13:00 uur zonder pauze. Vanaf 11.30 uur wordt de binnenkomst van de bezoekers begeleid , waarbij de overheidsmaatregelen in acht worden genomen.


Zaterdag 10 oktober

Filocafé gaat weer life

15:00 | Multifunctioneelcentrum de Dobbelsteen

Voor het eerst sinds maanden gaat het Filosofisch Café van Het Gele Huis weer live! De covid-richtlijnen bepalen het aantal deelnemers. Daarom aanmelden op info@hetgelehuisinprincenhage.com Onderwerp: nogmaals Spinoza.


Bingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Doskonale houd op donderdag 10 september een Bingo in Ontmoetingscentrum De Vlieren aan het Mgr. Nolensplein te Breda. Aanvang 20.00 uur. Helaas max 80 personen, reserveren verplicht op 06-12087295.


Maandag 12 oktober

Stilstaan bij Geloven

19:30 | Het Kruispunt

Maandag 12 oktober 19:30 uur: Vervolg Cursus ‘Opnieuw beginnen’. Protestantse Gemeente Prinsenbeek, Het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Begeleiding: pastor Ben Hendriksen, ds. Evelyn Quaak-Kloet en Joshanne Willems. Info en opgave: verdieping@hetkruispunt.org.Maandag 12 oktober 15:00 uur: Vervolg ‘Gelijkenissen/ parabels in de bijbel’. Remonstrantse Gemeente Breda. Opgave en info: via jennievandorp@hetnet.nl


Dinsdag 13 oktober

Oriëntatiecursus op de Bijbel

20:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Tweewekelijks - vijf dinsdagavonden - laagdrempelig - 2e avond: De grote lijn van het Oude Testament.


Stilstaan bij Geloven

20:00 | Lutherse kerk

Dinsdag 13 oktober 19:30 uur: Vijfde bijeenkomst Online cursus ‘Heiligen, heiligenlevens en spiritualiteit’. (Benedictus van Nursia (480-547)). Sint Franciscus centrum Bisdom Breda. Aanmelden/ info: https://sintfranciscuscentrum.nl/vorming /heiligen-heiligenlevens-en-spiritualiteit-online. We werken met Zoom. Dinsdag 13 oktober 20:00 uur: Slotbijeenkomst ‘Verbroken Verbinding? Leerhuis over de relatie van Jodendom en Christendom’. Ekklesia Breda. Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda. Opgave en info: Franck Ploum (info@zinsverband.nl).


Woensdag 14 oktober

Herfstmandela maken voor kinderen

14:00 | Kinderboerderij Wolfslaar

In de herfst kleuren de bladeren en kun je allerlei vruchten vinden. Ga je mee op zoek? We gaan lekker door het bos struinen op zoek naar mooie spulletjes waar je op het einde van de wandeling een mandela van mag maken. Papa of mama mag ook mee.


Stilstaan bij Geloven

19:30 | Michaëlkerk

Woensdag 14 oktober, 19:30-21:30 uur. Vierde bijeenkomst Algemene Geloofscursus Module 4 ‘Inleiding Bijbel’. Sint Franciscus centrum Bisdom Breda. Plaats: Ontmoetingsruimte H. Michaelkerk, Hooghout 67, Breda. Opgave en info: https://sintfranciscuscentrum.nl/vo


Vadercafé Breda

19:30 | Zero Point

Vanaf woensdag 14 oktober is er iedere 2e woensdagavond van de maand een Vadercafé in Breda. Het Vadercafé is een avond waar vaders met elkaar in gesprek gaan over het vaderschap. Deze avond wordt georganiseerd bij Zero Point aan de Ceresstraat 29 en is van 19.30 tot 21.30. Om 19.15 gaat de deur open. Er is plek voor 10 vaders en je kan je aanmelden via www.vadercafe.nl. Het Vadercafé Breda is toegankelijk voor alles soorten vaders: aanstaand, jong, oud, gescheiden, samen met partner, alleenstaand, stief of pleeg.

Informatieavond zonnedak

19:30 | Black & White Kafe

Deze zomer organiseren we twee (corona-proof) informatiebijeenkomsten bij Sportsclub Black & White waar we meer uitleg geven over deelname aan het collectieve zonnedak. Uiteraard is er uitgebreid mogelijkheid om vragen te stellen. Ga voor meer informatie naar https://www.bresbreda.nl.


herfstmandela