Bredase Opera maakt zingen in coronatijd mogelijk

BREDA - Wij zijn misschien wel op zoek naar jou. Wie zijn 'wij'? Wij zijn de Bredase Opera. Een groep van ongeveer veertig enthousiaste zangers en zangeressen die wekelijks op dinsdagavond repeteren in Gemeenschapshuis De Wegwijzer in Breda-Noord.


Wij zingen prachtige muziek die kan variëren van Nessun Dorma van Puccini, Nabucco van Verdi, maar ook muziek van Karl Jenkins, waaronder het meer bekende Adiemus, dat we vol passie en overtuiging zingen.

Bij het woord opera is veelal de beeldvorming van "zwaar, moeilijk, ouderwets, voor ouderen" en ga zo maar door.

Niets is echter minder waar!

Het is inderdaad geen jazz, hiphop of country, maar wél muziek die iets met mensen doet en daar gaat het om, ongeacht de muziekstijl die je voorkeur heeft!

Zoals iedereen heeft de Bredase Opera eveneens te maken met de regelgeving rondom het coronavirus, helaas.


Fysieke repetities weer begonnen

Na een paar maanden online repeteren zijn we inmiddels weer begonnen met fysieke repetities. We repeteren op de afstand die is voorgeschreven door het RIVM en houden ons strikt aan de regelgeving. Repeteren via ZOOM, voor de leden die dat willen, behoort tot de mogelijkheden. Ondanks deze niet altijd prettige maatregelen zingen we met veel enthousiasme.


Concerten

Helaas heeft ook de Bredase Opera de geplande concerten voor dit jaar moeten annuleren, maar inmiddels zijn we druk bezig te kijken hoe we binnen de richtlijnen weer uitvoeringen kunnen verzorgen.


Kom luisteren bij een repetitie

En nu zijn we dus op zoek naar jou!

Enthousiaste dames en heren die graag eens komen luisteren bij een repetitie, die gehouden wordt op dinsdagavond van 20.15 uur tot 22.15 uur, in Gemeenschapshuis De Wegwijzer zijn van harte welkom.

Schroom niet en stuur direct een mail naar: bredaseopera@gmail.com.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je bent van harte welkom![n]