Afbeelding

In Breda bestaan er verschillende organisaties die zich hard maken voor het vergroten van LHBTI-acceptatie. Anouk van Raak is actief bij één van hen: Bo Breda. "Bij BO heb ik ook veel over mezelf geleerd. "


Uit de kast komen heeft Anouk zelf nooit hoeven doen. Maar sinds ze actief is bij Bo Breda, heeft ze zichzelf wel beter leren kennen. "Ik weet dat ik niet gay ben. Maar of ik helemaal hetero ben, weet ik niet zo zeker. Het zou best kunnen dat ik biseksueel ben", vertelt ze heel open.

Anouk kwam bij BO terecht tijdens het maken van haar afstudeeronderzoek voor de studie ILS. "Dit onderzoek ging over vrouwenrechten", vertelt ze. "BO Breda maakt zich daar ook hard voor. Zodoende ben ik bij hen terecht gekomen."

Over BO

BO is een organisatie die zich inzet voor iedereen die zich jong en uniek voelt. BO staat voor ontdekken, omarmen, vieren van de liefde, identiteit en diversiteit. "Ik heb mezelf bij BO echt beter leren kennen. Zo heb ik heb gemerkt dat ik zelf nog helemaal niet zo bewust was van diversiteit. Natuurlijk zie je het onderwerp veel voorbij komen in de media, maar ik kwam er hier achter dat ik zelf ook vooroordelen heb." Anouk hoopt via BO Breda bij te kunnen dragen aan de bewustwording van diversiteit in Breda en de acceptatie van LHBTI. "Ik vind het heel belangrijk om dat op een laagdrempelige en toegankelijke manier te doen. Uiteindelijk moet iedere identiteit worden geaccepteerd." [n] Door Bregje Kop