Afbeelding
Foto: Camiel Beekers

In het Valkenberg werd afgelopen zondag een regenboogbank onthuld in het teken van Coming Out Day. Wethouder Miriam Haagh onthulde het symbool voor LHBTI-acceptatie en ziet de bank als een verrijking voor het park. “Hopelijk wakkert dit een gesprek aan.”


“Ik wilde dat het bankje flink zou opvallen en dat doet het zeker”, lacht Haagh terwijl ze de regenboogbank onthuld. Het is een bankje waarover een opvallende regenboogvlag lijkt te hangen. De wethouder hoopt dat de bank de aandacht van veel voorbijgangers zal trekken. "Het is belangrijk om over LHBTI-acceptatie te blijven praten, dit bankje nodigt daar voor uit. Breda is al jarenlang een regenbooggemeente, waarin iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Toch blijft het nodig om deze boodschap zichtbaar te maken. Je hoort nog steeds verhalen over jongens en meiden die niet voor hun geaardheid uit durven te komen. Dit past niet bij de tolerantie die wij willen als stad.”

Volgens wethouder Haagh schenkt de gemeente dan ook het hele jaar door aandacht aan dit onderwerp. "Samen met verschillende organisaties organiseren we voor alle leeftijden programma’s en activiteiten om dit bespreekbaar te maken”, vertelt de wethouder. “Ik hoop dan ook dat over een aantal jaar ComingOut Dag niet meer nodig is. Dat zou het mooiste compliment zijn voor de LHBTI-gemeenschap.”[n]
Door Camiel Beekers

Wethouder Miriam Haagh is blij met de regenboogbank.