Cindy draagt het voorzitterschap over aan Frank Molkenboer
Cindy draagt het voorzitterschap over aan Frank Molkenboer Bjorn van Hamond

Frank Molkenboer nieuwe voorzitter Verbeeten Challenge

BREDA - Op 1 oktober is Frank Molkenboer (51) door het bestuur van het Verbeeten Fonds officieel benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Verbeeten Challenge. Hij neemt het stokje over van Cindy van Hamond, die na 3 jaar afscheid neemt.


Frank Molkenboer: “Ik wil mij graag inzetten voor de Verbeeten Challenge en het Verbeeten Fonds. Initiatieven waarbij verschillende facetten van mijn interesses, idealen en competenties samenkomen. Het doel van zowel het Fonds als de Challenge raakt mij direct. Iedereen heeft in zijn of haar directe omgeving wel de nodige ervaring met de verschrikkelijke ziekte kanker, zo ook ik.” “Ik geloof in Sport als verbindende factor bij de werving van financiële middelen. Het leiding mogen geven aan een vrijwilligersorganisatie waarbij enthousiasme en doorzettingsvermogen kernbegrippen zijn motiveert mij. Het motiveert in het verbinden en stimuleren van iedereen die betrokken is bij de realisatie van het gezamenlijke doel.

Toekomst
Evenementen organiseren in Coronatijd is een hele uitdaging gebleken. De Verbeeten Challenge kon afgelopen april niet doorgaan en werd verzet naar september, maar ook dat bleek helaas niet haalbaar. Het is de vraag hoe het er uit gaat zien voor zondag 11 april 2021. “Die vraag is op dit moment erg moeilijk te beantwoorden,” vervolgt Frank. “We leven in een bijzondere tijd die momenteel bijna wekelijks verandert in wat we wel en niet kunnen. In ons privéleven, in ons werk en zo ook in de beoefening van sport en het organiseren van evenementen. In basis ben ik van mening dat we er alles aan moeten doen om in 2021 weer fysiek aanwezig te zijn en tenminste in staat moeten zijn om inkomsten te genereren voor het Fonds. Immers het beschikbaar stellen van gelden om die vreselijke ziekte Kanker de wereld uit te helpen en het leven van een kankerpatiënt zo draaglijk mogelijk te maken mag niet stagneren. Ook niet in deze moeilijke tijd. We zullen daarom creatief moeten zijn."


Meer over Frank Molkenboer
Frank is 51 jaar en woont samen met zijn vrouw Willeke en trouwe viervoeter Beer in Bavel. Als algemeen directeur van de Nationale Grote Clubactie in Tilburg is hij dagelijks betrokken bij fondswerving voor verenigingen op het gebied van sport, muziek en hobby. Eerder was hij werkzaam als hoofd marketing bij het Sportbedrijf van de Gemeente Tilburg en zes jaar Directeur Algemene Zaken bij de Betaald Voetbal Organisatie Willem II. Daarnaast is hij voorzitter/secretaris van het hardloopevent “De 5 van Bavel”. Meer info voer de challenge: www.verbeetenchallenge.nl[n]