v.l.n.r. Ronald Vissers, Hans Vissers en Mariëlle van Oijen.
v.l.n.r. Ronald Vissers, Hans Vissers en Mariëlle van Oijen. Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Vissers Gerechtsdeurwaarders:
´Persoonlijk, efficiënt en betrouwbaar´

BREDA – “Naast deze drie hierboven genoemde kenmerken gaat duidelijkheid boven alles,” vult Ronald Vissers, toegevoegd gerechtsdeurwaarder, de hierboven aangehaalde bedrijfsslogan aan. Met zijn vader, gerechtsdeurwaarder Hans Vissers, runt hij het in Goirle gevestigde kantoor: Vissers Gerechtsdeurwaarders B.V.


DOOR HENK KETELAAR

Een gerechtsdeurwaarder is, zoals een rechter en notaris, een openbaar ambtenaar. Op 2 mei 1989 werd Hans Vissers bij Koninklijk Besluit tot gerechtsdeurwaarder benoemd. Een openbaar ambtenaar wordt benoemd voor het ‘leven’ en dat ‘ambtelijke leven’ eindigt bij 70 jaar. In verband daarmee zal Ronald, waarmee Hans in 2011 het kantoor begon, in zijn vaders voetsporen treden. “Ik ben met het ambt opgegroeid. Mijn oom, Ad de Wit, was daar gerechtsdeurwaarder, net als mijn vader”, merkt Ronald op als we daarover komen te praten.


Totale pakket

Ronald: “Als gerechtsdeurwaarders behandelen we een grote diversiteit aan zaken. Zaken die gaan over huur, alimentatie, onbetaalde facturen of bijvoorbeeld het terughalen van producten. Maar we geven ook veel juridisch advies en geven geregeld voorlichting. We verzorgen het complete plaatje, dus het incassotraject, het opstellen en betekenen van een dagvaarding, het voeren van een procedure bij de rechtbank en de uiteindelijke tenuitvoerlegging van bijvoorbeeld vonnissen. We zijn bevoegd om in heel Nederland op te treden. Dus ook in Breda, de stad waar ik woon en waar één van de twee kantoren van De Wit-Vissers en Partners vroeger ook gevestigd was. Het zou mooi zijn als ik zelf ook nog eens een keer in Breda kantoor mag houden”.

Transparantie

Op de vraag waarom hij van oordeel is dat men juist bij Vissers moet zijn antwoordt Ronald: “Elke cliënt krijgt bij ons een ‘recht-door-zee’ en eerlijk antwoord op zijn of haar vraag. We geven gedegen advies en maken een helder kostenplaatje, zodat de opdrachtgever weet waar hij aan toe is. Met andere woorden: transparantie in alles wat we doen, is voor ons én voor de cliënt erg belangrijk.”


Persoonlijk, efficiënt en betrouwbaar

“Cliënten worden bij ons direct geholpen. Wij kennen geen keuzemenu’s, geen doorschakelingen waarna je telkens opnieuw je verhaal moet doen. Vanaf het begin geven we een duidelijke uiteenzetting van het traject, houden we de cliënt op de hoogte van de stand van zaken en geven we direct antwoord op vragen,” somt Ronald de werkwijze het kantoor Vissers Gerechtsdeurwaarders B.V. op. “We merken dat er steeds meer behoefte is aan deze werkwijze, en dus aan persoonlijk contact”.


"Zintuigelijke waarnemingen/constateringen: zien, ruiken, horen en voelen kunnen ook in het civielrecht een belangrijke rol spelen. Heb je bijvoorbeeld schade en wil je die verhalen, dan moet die schade wel kundig en in een proces-verbaal worden vastgelegd, dat vervolgens kan worden gebruikt als bewijsmateriaal. Dat kan onder meer in bouwzaken en huurzaken voorkomen. Ook daarvoor kan men bij ons terecht. Bel ons gerust voor gratis advies,” tipt Ronald.[n]