Afbeelding
Foto: Tim Slagboom

Ook de Bredase Tim Slagboom is weg van bordspellen. En dat niet alleen, hij is er ook nog eens enorm goed in. Maar liefst drie keer werd hij wereldkampioen Stratego. Het WK van dit jaar kon niet doorgaan, maar Tim speelt lekker door.

In 2013, 2014 en 2019 was Tim wereldkampioen Stratego en dat kwam hem niet aanwaaien. Al sinds zijn vijfde is Tim gek van het spel. ‘'Ik speelde het toen ik klein was veel op feestjes met mijn neef'', vertelt Tim. Vanaf zijn twaalfde ging Tim ook meedoen aan toernooien.
‘'Toen ik een jaar of vijftien was ging ik vervolgens meedoen bij de volwassenen. Dit liep meteen erg goed, ik won zelfs van een oud-wereldkampioen.'' Gaandeweg leerde Tim de andere deelnemers ook steeds beter kennen. ‘'Dat is wel belangrijk in je tactiek. Het gaat eigenlijk altijd om je tegenstander. Hier stem je die tactiek op af.'' Ondanks het feit dat Tim meermaals kampioen Stratego werd, blijft hij oefenen. ‘'In essentie is het als fietsen, je verleert het nooit. Wel is het niveau door de jaren heen omhoog gegaan.'' Zelf oefent Tim eens in de twee weken bij de Bredase strategoclub BSC De Baronnen. ''Helaas zijn ze nu gesloten vanwege coronamaatregelen.'' Dit jaar was er ook geen strategotoernooi vanwege corona, toch probeert Tim er het positieve van in te zien. ‘'Aangezien ik in 2019 kampioen was, prolongeer ik nog een jaar de titel. Al had ik liever gezien dat het toernooi gewoon doorging.''[n] Door Ruud Smolders en Hanneke Marcelis

Afbeelding