Dinsdag 27 oktober

Kerk BinnensteBuiten

10:00 | Grote Markt

De Grote Kerk inspireert. In het project Kerk BinnensteBuiten maken hedendaagse kunstenaars nieuwe schilderingen voor de bouwschutting, geïnspireerd door het rijke interieur van de kerk. Zo wordt een link gemaakt tussen historisch erfgoed en hedendaagse makers en wordt de bouwschutting een originele en mooie eyecatcher in het centrum van de stad. Vanaf 27 tot en met 31 oktober zullen ZenkOne - de Bredase Robin Nas - en Mara Piccione live schilderen op de Grote Markt. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Blind Walls Gallery en met steun van de Gemeente Breda, BredaMarketing en het Ondernemersfonds Breda.


Woensdag 28 oktober

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is, tijdens Corona, alléén geopend op woensdag en donderdag, van 10.00-16.00 uur. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengst is bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl.


Cursus Eerste hulp aan kinderen (EHAK)

19:30 | Griffioenschool

EHBO vereniging Prinsenbeek organiseert bij voldoende belangstelling weer een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK). Volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis én RIVM. Cursusdata: 28 okt, 4-11-18-25 november. Plaats: aula Griffioenschool te Prinsenbeek. Tijd: 19.30-21.30 uur. Aanmelden/informatie via secretariaat@ehboprinsenbeek.nl


Stilstaan bij Geloven

19:30 | Michaëlkerk

Woensdag 28 oktober, 19:30-21:30 uur. Focusgroep Ontmoeting 25-35 jaar. Protestantse Gemeente Prinsenbeek. Locatie: bij één van de deelnemers. Aanmelden en info: verdieping@hetkruispunt.orgWoensdag 28 oktober, 19:30-21:30 uur. Slot Algemene Geloofscursus Module 4 ‘Inleiding Bijbel’. Sint Franciscus centrum Bisdom Breda. Michaelkerk Hooghout 67 Breda. Inleiders: bisschop Liesen en diaken Vincent de Haas. Aanmelden/ info: https://sintfranciscuscentrum.nl/vo



Zaterdag 31 oktober

Lezing ' Vervolging van RK pers 1930-1945'

15:00 | Multifunctioneelcentrum de Dobbelsteen

Het Gele Huis in Princenhage organiseert deze lezing op zaterdag 31 oktober van 15.00- 17.00. Locatie: De Dobbelsteen, Doelen 36 te Breda. Entree 5 euro. Aanmelden vooraf via info@hetgelehuisinprincenhage.com i.v.m. corona.


Zondag 1 november

Zondagse samenkomst

10:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Het gaat om een korte overdenking n.a.v. een Bijbelgedeelte die uitgesproken wordt, waarbij het samen bidden niet zal ontbreken. Na afloop is er gelegenheid om over het Bijbelgedeelte na te praten en vragen te stellen. Jong en oud welkom!


Optreden van Schrijverscafé

14:00 | Nieuwe Veste

Optreden van Schrijverscafé in Nieuwe Veste. Datum: 1 november. Tijd: 14.00-16.00 uur. Kaartverkoop: www.eventbrite.nl Zoek op: Schrijverscafé Stadspodium Nieuwe Veste. Tickets gratis. Ook live streaming: www.facebook.com/nieuweveste.


Dinsdag 3 november

Stilstaan bij Geloven

19:30 | Sint Franciscuscentrum

Dinsdag 3 november, 19:30 uur. Slotbijeenkomst Online cursus ‘Heiligen, heiligenlevens en spiritualiteit’. Sint Franciscus centrum Bisdom Breda. Thema: ‘De heilige’ (inl. vicaris Paul Verbeek). Aanmelden en info https://sintfranciscuscentrum.nl/vorming /heiligen-heiligenlevens-en-spiritualiteit-online