Vernielingen in Breda. Foto Wesley van der Linde
Vernielingen in Breda. Foto Wesley van der Linde Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Vernielingen bij teststraat bij Langendijk Breda

BREDA - De coronateststraat in Breda is het doelwit geworden van vernielingen. Ook zijn er medewerkers uitgescholden en geïntimideerd. Dat heeft de GGD laten weten.

Burgemeester Paul Depla is niet te spreken over de actie. “Agressie tegen mensen die zich inzetten voor onze gezondheid. Helaas ook in Breda. Teststraat GGD beklad en borden vernield. En mensen uitgescholden en geïntimideerd door mensen die Corona een sprookje vinden. Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in zorg/GGD.” De GGD laat weten dat ze de politie hebben ingeschakeld. Lokale politieke partijen hebben er inmiddels voor gepleit om de teststraat bij Langendijk te laten beveiligen met beveiligers en camerabewaking.

De vernielingen bij de teststraat waren niet de enige corona-gerelateerde vernielingen in Breda dit weekend. Zondagochtend werd er corona ontkennende leuzen ontdekt op de glazen stalling van de winkelkarren van de Jumbo. Op de glazen wanden viel te lezen ‘Corona = nep, PRC ook'. Wie achter de actie zit, is niet bekend. [n]