Uitreiking mondkapjes door dhr.J.Hadders, rector
Uitreiking mondkapjes door dhr.J.Hadders, rector -

Gratis mondmaskers voor Mencia-leerlingen

BREDA - Op vrijdag 30 oktober verraste oud-leerling Edgar van der Linden Mencia de Mendoza in Breda met een partij mondkapjes. Leerlingen van het Mencia promoteam mochten als eerste een exemplaar in ontvangst nemen, maar er is er een voor alle leerlingen en collega’s van Mencia de Mendoza.


Edgar van der Linden, die leiding geeft aan het wereldwijd opererende bedrijf ISKO VITAL+ biedt de mondkapjes gratis aan. ‘Ik zie dit als het steunen van een goed doel op lokaal niveau,’ zegt hij. ‘We steunen meer goede doelen, ook wereldwijd.’

Rector Jan Hadders: "Ik waardeer dit initiatief van Edgar heel erg. Het is een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van een Menciaan bij zijn oude middelbare school Mencia de Mendoza. Bovendien kan ik door al mijn leerlingen en collega’s een gratis mondkapje aan te bieden nog eens benadrukken, dat ik het gebruik ervan belangrijk vind! Het gaat om de gezondheid van iedereen: de medewerkers, de leerlingen, maar ook van iedereen met wie zij allemaal weer in contact staan. Deze mondkapjes zijn veel comfortabeler en bovendien veel milieuvriendelijker dan de wegwerpkapjes die ook veel gebruikt worden."


Verplicht

De scholen van SKVOB, waaronder Mencia valt, hebben er direct na het dringende advies van het kabinet om in de openbare ruimte een mondkapje te dragen met instemming van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voor gekozen om het dragen ervan in hun schoolgebouwen verplicht te stellen.

Die verplichting geldt voor elke verplaatsing door het gebouw, niet in de klaslokalen of als de leerlingen bijvoorbeeld in de aula of de kantine zitten om hun pauze door te brengen.[n]

uitreiking mondkapjes door Edgar van der Linden van ISKO VITAL+
Leerlingen Mencia met mondkapje