Zon in de Schoorsteen 2020: Extra aandacht voor elkaar

PRINSENBEEK - Gezellig samen Sinterklaas vieren met snoepgoed, liedjes en voor iedereen een cadeautje: dat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mensen in ons dorp die niemand hebben om Sinterklaas mee te vieren, of aan wie het Sinterklaasfeest voorbij gaat omdat ze ziek of hulpbehoevend zijn. Deze mensen wil de Zonnebloem verrassen met de actie Zon in de Schoorsteen!

Kent u iemand die begin december opgevrolijkt zou kunnen worden met een anoniem Sinterklaascadeautje? Geef dan vóór 28 november zijn of haar naam, geslacht, leeftijd en adres door via e-mail of op een briefje in de brievenbus van de contactpersonen. Deze actie is niet alleen bedoeld voor gasten van De Zonnebloem of cliënten van een thuiszorgorganisatie, maar voor iedereen in Prinsenbeek die in de donkere decembermaand wel een vrolijk gebaar kan gebruiken. Zeker in deze tijd van Corona met de zijn nieuwe beperkingen. Een blijk van aandacht!


Door wie

Wilt u (anoniem) helpen om mensen een Sinterklaascadeautje te bezorgen? Fijn!

We zoeken mensen die een cadeautje van ongeveer 5 euro kopen, dat leuk inpakken (misschien als surprise) en er een rijmpje bij maken (niet verplicht). Ten behoeve van de planning graag z.s.m. doorgeven hoeveel cadeautjes u wilt inleveren.


Mocht u vanwege Corona liever zelf geen cadeautje kopen en/of maken, dan wil de organisatie dat eventueel voor u doen. U kunt daarvoor uw bijdrage vóór 25 november overmaken op IBAN: NL43 RABO 0142 5603 75 t.n.v. De Zonnebloem Prinsenbeek of uw bijdrage bij onderstaande adressen in de brievenbus doen.


Inleveren cadeautjes

Omdat De Zilverberk vanwege Corona is gesloten hebben wij Speelgoedhuis van Uum, Loopstraat 1 (achter de HEMA) bereid gevonden om tijdens openingsuren (dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur) hiervoor een mogelijkheid te bieden.

U kunt de pakjes daar afgeven van 12 t/m 28 november. Mocht dat niet lukken dan kunt u na telefonisch overleg dit bij een van de contactpersonen afgeven. Graag op het pakketje vermelden A = algemeen, V = voor een vrouw of M = voor een man.


'Een blijk van aandacht in december'


Financiële ondersteuning

De organisatie hoopt dat naast de bijdrage voor deze actie van ruim duizend euro van “Webbe nooit wa” eerder dit jaar veel inwoners hun ondersteuning hieraan verlenen.


De jaarlijkse lotenverkoop bij de winkels kon helaas vanwege Corona dit jaar niet doorgaan en de Zonnebloem heeft dit jaar al een paar grote acties georganiseerd voor thuiswonenden die door Corona wel een extra steuntje in de rug konden gebruiken. Daarom is zeker nu iedere donatie van harte welkom.


Cadeautjes bezorgen

De organisatie zoekt ook mensen die willen helpen de cadeautjes te bezorgen. Ook hiervoor graag uw reactie naar onderstaand mailadres of de contactpersonen. Bij vragen kunt u een mailtje sturen naar: zonindeschoorsteenprinsenbeek@hotmail.com        

Bellen kan ook (bij voorkeur tussen 18 en 20 uur) naar: Ella van Hulst, De Gemetjes 15, telefoon: 076-5417905; Erica Heutz, Kapelstraat 13 D, telefoon: 076-5426360; Anton Hoeven, Kapittelhof 14, telefoon: 076-541 3275.[n]