Werkgroep buitenheem v.l.n.r. Peter Brabander, Pim Monné en Ad van Melis.
Werkgroep buitenheem v.l.n.r. Peter Brabander, Pim Monné en Ad van Melis. Foto: Piet Sloven

Nieuwe wandelmogelijkheden Weimerenpolder

PRINSENBEEK - Met een markering van een der nieuwe paden in de polder Weimeren heeft de werkgroep Buitenheem van Heemkundeking Op de Beek (Piet Sloven, Pim Monné, Peter Brabander en Ad van Melis) stilgestaan bij de start van het ontgraven in Weimeren.


Staatsbosbeheer sluit de polder af omdat men de veiligheid voor wandelaars wil waarborgen. Wel is er met de werkgroep samengewerkt om het verlies van het 'wandelrondje Polderweg' te compenseren. Dat ommetje was bijna 7 km en besloeg Polderweg-West; Polderweg-oost; Wandelkade; Nieuwveerweg; knp 25; Brielsedreef; stukje Overveldsestraat; knp 23; Halseweg; Polderweg.

Nu is er, bijvoorbeeld, de grotere wandeling om Weimeren van 8 km. Die beslaat De Hillen; Blokkenpad ; Trekpad langs de Mark; Nieuwveerweg; knp 24 bij café Elsakker; Dijkpad-oost; Polderweg-zuid; knp 25; Brielsedreef; vroegere route naar Polderweg-west; Dijkpad-west; knp 61; Bloemdijk langs de Halseweg-noord; De Hillen.
De nummers zijn die van de nieuwe knooppunten van Wandelnet, want het hart van Weimeren met de binnen delen van Polderweg en Wandelkade zijn vanaf nu gesloten voor wandelaars.
Om de nieuwe paden te realiseren is er in een eerdere overlegfase een beginselkaart gemaakt met veel meer paden. Die kregen namen die veelal ontleend zijn aan het landschap en oude perceelsnamen. Na een brede afweging zijn daaruit de bovengemelde paden gekozen voor deze bouwfase van Weimeren.


Kosten zo laag mogelijk

Samen met de projectorganisatie Noordrand-Midden heeft men ervoor geijverd de kosten voor de nieuwe paden zo laag mogelijk te houden