Reporters van Chatime mochten de Sinter interviewen
Reporters van Chatime mochten de Sinter interviewen Foto: ChaTime

Kinderreporters van Chatime interviewen de Sint

BREDA - Jippie, Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Nederland. Dat wordt weer een super leuke gezellige tijd, met coole surprises, cadeautjes en heel veel lekkers. De kinderreporters van Chatime kregen de kans om de Goedheiligman te interviewen en vanalles over hem te weten te komen.

Is hij nou jarig op 5 of 6 december en hoe oud is hij dan? Snoept hij weleens van de pepernoten? Komt hij uit Spanje of Turkije? Waarom draagt hij zijn ring links en niet rechts? Om daar achter te komen interviewden de reporters van kindermagazine ChaTime de Sint.


Zo vertelde de Sint, dat hij altijd blij is om in Breda op de scholen te komen en dat Bredase kinderen super lief zijn. Zo krijgt hij heel veel tekeningen, rijmpjes en soms ook kleine presentjes van kinderen. Hij vertelt, dat hij niet uit Spanje komt, maar uit Turkije. Hij op 6 december jarig is en niet op 5 december en hij is zo oud, dat hij zelf niet goed meer weet hoe oud! En wat denk je? De Sint snoept stiekem van de pepernoten, maar eet liever boerenkoolstamp met een gehaktbal en lekker veel jus.


Ring

Maar hoe zit het nou met die ring? Nou dat zit zo: Aan zijn vinger draagt hij bijna altijd een grote ring met een robijn en die hoort eigenlijk aan de rechterkant te zitten zoals dat ook het geval is bij katholieke bisschoppen, kardinalen en de paus. Maar de Sint draagt hem links. Dat is omdat hij de kindertjes dan veel beter een hand of een boks kan geven. Cool toch?


Check meer Sint en Pietennieuws op www.chatime.nl, de coolste kidssite van Breda voor en door kinderen![n]