Afbeelding
Foto:

‘Alternatieve intocht' trekt door Tuinzigt

BREDA - De ‘alternatieve Sinterklaasintocht’ in Tuinzigt trok zaterdag veel bekijks. Bij de intocht waar geen vergunning voor was aangevraagd waren veel bezoekers aanwezig.


Het Sinterklaascomité Tuinzigt Westerpark en Haagpoort schreef vorige week nog op haar facebookpagina dat de officiële intocht geen doorgang kon vinden. Daarom organiseerde andere initiatiefnemers deze ‘coronaproof intocht’.


Sinterklaas bracht daarom samen met zijn pieten alsnog een bezoek aan Tuinzigt. Inwoners van de wijk regelden zelf deze alternatieve intocht, waarbij bezoekers werden opgeroepen om de coronamaatregelen na te leven en 1,5 meter afstand te houden. De intocht werd door de initiatiefnemers geregeld omdat het comité, dat de intocht in de wijk normaal organiseert, had laten weten dit jaar geen intocht te organiseren. Bij de alternatieve intocht in Tuinzigt waren veel Zwarte Pieten aanwezig. Daarmee week de organisatie af van de lijn die dit jaar is uitgezet door de Bredase Sinterklaascomités. Zij besloten te kiezen voor grijze Piet.

Bij de intocht was veel politie aanwezig. Voor de gemeente was de intocht een onaangename verrassing. Er was namelijk geen vergunning aangevraagd. Die zou de organisatie ook niet gekregen hebben, want dergelijke evenementen organiseren is momenteel verboden.


De intocht kreeg voor een jonge kapper uit de wijk bovendien een wrange nasmaak. Hij vond zondag een baksteen door de ruit van zijn kapperszaak. Volgens de eigenaar, een donkere man, is de vernieling gepleegd door bewoners van de wijk die hem zaterdag al op zeer racistische wijze hadden uitgescholden. [n]

Afbeelding
Afbeelding