Jubileumverkoop Kenia-
winkeltje in oude pastorie

PRINSENBEEK - Het Keniawinkeltje in Prinsenbeek bestaat twintig jaar. Aan het eind van dit door corona lastige verkoopjaar lukt het toch nog om op een mooie manier aandacht te schenken aan dit jubileum. En wel met een aantal verkoopweekenden in december en januari in de oude pastorie aan de Markt.


"Dankzij veel brengers en kopers en de inzet van onze trouwe vrijwilligers hebben we deze mijlpaal (bijna) kunnen bereiken. Want toen kwam corona en moesten we ons Keniawinkeltje aan de Groenstraat sluiten. Onze ruimte is immers te klein om de anderhalve meter afstand te houden’’, vertelt Ria Bekkers van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek, die al vanaf dag één de kartrekker van het Keniawinkeltje in haar woning is.


Grote ruimte
Ze vervolgt: "Maar gelukkig hebben we een alternatief kunnen bedenken. We mogen de oude pastorie die binnenkort wordt gesloopt, gebruiken.
Met medewerking van de projectontwikkelaar kan tot eind januari gebruikt gemaakt worden van de pastorie. Een grote ruimte waar we aan de coronavoorschriften kunnen voldoen.


Speelgoed en kerstspullen
Er is een speciale ruimte met veel en mooi speelgoed, een kerstafdeling, er zijn sieraden te koop en allerlei mooie hebbedingetjes, linnengoed, handwerk- en handenarbeidspullen, lappen stof en nog veel meer.
Tijdens de eerste verkoopdagen werd meteen al duidelijk dat dit tijdelijke gebouw een uitkomst is in deze coronatijd. "We hebben alle ruimte en in de verschillende kamers kwamen de spullen mooi tot hun recht. De mensen waren heel enthousiast. Er is ook nog veel gebracht. Mochten mensen nog goede tweedehands spullen willen schenken, dan kan dat ook de komende weekenden tijdens de openingsuren bij de pastorie.’’


Openingstijden
In december en januari is het winkeltje in de pastorie op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur open.


Oliebollen
* Tussen kerst en oud en nieuw is er geen verkoop. Wel gaat Bekenaar Wijnand Bouman op oudejaarsdag weer oliebollen bakken. Bestellen via de intekenlijst op de verkoopdagen in de pastorie of riabekkers@hotmail.com.[n]