Afbeelding
Foto: Eline

Eén van de Bredanaars die in coronatijd een hond nam, is de 24-jarige Eline. Sinds dit najaar zorgt hond Fredje voor vrolijkheid in huis. "Dankzij Fredje valt de tweede coronagolf me veel minder zwaar."


Eline en haar vriendin hadden al langer plannen om een hond te nemen. "Eigenlijk zaten we te denken aan volgend jaar. We waren ons er al goed op aan het voorbereiden en wisten al precies wat voor ras we wilden nemen." Maar dankzij corona kwam het plan in een stroomversnelling terecht. "Ik moest in de eerste coronagolf thuiswerken. Toen duidelijk werd dat er een tweede golf aankwam, hebben we besloten toch al serieuzer te gaan kijken naar een hond. Want als ik thuis werk kan ik er natuurlijk heel de dag voor hem zijn. Dat is voor zo'n puppy veel fijner dan wanneer ik naar kantoor toe moet. Daarom zijn we toen serieus gaan zoeken." En toen de twee Chowchow Fredje in september voor de eerste keer zagen, waren ze meteen verkocht.

"Inmiddels hebben we hem nu zo'n anderhalve maand en het gaat enorm goed", vertelt Eline enthousiast. "Het is voor Fredje heel fijn dat ik thuiswerk. Ook al slaapt hij vooral veel hoor. En tegelijkertijd is het ook voor mij heel fijn dat hij er is. De eerste golf kwamen de muren af en toe echt op me af. Dat heb ik nu veel minder." Ook stimuleert de hond Eline om veel meer naar buiten te gaan. "Ik ga veel lopen met hem. Dat is fijn voor Fredje, maar ook voor mezelf. Ik kom bijna meer buiten dan ooit!"[n] Door Hanneke Marcelis