Vrijdag 11 december

Keniawinkeltje in oude pastorie

10:00 | Pastorie

Het Keniawinkeltje in Prinsenbeek bestaat twintig jaar. Er zijn verkoopweekenden in december en januari in de oude pastorie aan de Markt. We mogen de oude pastorie die binnenkort wordt gesloopt, gebruiken. Er is een speciale ruimte met veel en mooi speelgoed, een kerstafdeling, er zijn sieraden te koop en allerlei mooie hebbedingetjes, linnengoed, handwerk- en handenarbeidspullen, lappen stof en nog veel meer. Mochten mensen nog goede tweedehands spullen willen schenken, dan kan dat ook de komende weekenden tijdens de openingsuren bij de pastorie”, aldus Ria Bekkers van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek.
Openingstijden: In december en januari is het winkeltje in de pastorie op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur open.* Tussen kerst en oud en nieuw is er geen verkoop. Wel gaat Bekenaar Wijnand Bouman op oudejaarsdag weer oliebollen bakken. Die zijn te bestellen via de intekenlijst op de verkoopdagen in de pastorie of via riabekkers@hotmail.com.


Stilstaan bij Geloven

13:30 | Lutherse kerk

, 13:30 uur. Vierde bijeenkomst Leergang ‘Bijbel 2020-2022’. Ekklesia Breda. Lutherse kerk, ingang Stadserf 3, Breda. Aanmelden / info: Franck Ploum (info@zinsverband.nl).


Zaterdag 12 december

Stilstaan bij Geloven

9:30 | Zero Point

Zaterdag 12 december, 9:30 – 16:00 uur. Leven in balans. Ontdekkingsreis van 1 dag. Apostolisch Genootschap Breda. Zero Point, Ceresstraat 29, Breda. Aanmelden: via Iederal.nl.


Een kaarsje branden in Ginneken

14:00 | Laurentiuskerk

Een lichtje ontsteken is een klein gebaar. Maar in deze weken kan het veelbetekenend zijn. De dagen zijn kort. En Kerst zullen we wellicht niet zo stralend vieren als we zouden willen. Dan kan het helpen om iets te doen wat positief stemt. Een kaarsje branden is zoiets. Het kan een manier zijn om moed te houden. Of om tegen jezelf te zeggen dat je ondanks de dingen die tegenzitten toch wilt vasthouden aan goede krachten. Soms heeft goede wil onderhoud nodig. De komende weken is de Protestantse Laurentiuskerk aan de Ginnekenmarkt steeds op zaterdagmiddag open om een kaarsje aan te steken. Je kunt er terecht op 12 en 19 december tussen 14.00 en 16.00 uur.



Herkansing Filosofisch Café in de Dobbelsteen

14:45 | Het Gele Huis

Gooide corona op 7 november nog roet in het eten, op zaterdag 12 december krijgt het Filosofisch Café van Het Gele Huis zijn herkansing met het thema ‘Aanraken of niet aanraken’. Dit thema heeft betrekking op onze huidige anderhalve-meter-afstand maatschappij. Filosoof Leo Hollander geeft een inleiding. De bijeenkomst is in de Dobbelsteen, Doelen 36 in Breda/Princenhage. Aanvang 14.45 uur. Aanmelden vooraf op info@hetgelehuisinprincenhage.com Mondkapje verplicht, maximaal 25 bezoekers.




Dinsdag 15 december

BRES Online vragenuurtje verduurzamen

19:30 | Online

Een vraag over je huis verduurzamen of verbouwen? Stel hem gratis tijdens het BRES online vragenuurtje. Op dinsdag op 24 november, 1, 8, en 15 december live van 19.30 tot 20.30 uur via een link op www.woonwijsbreda.nl.