Alle leerlingen kregen een tasje
Alle leerlingen kregen een tasje Foto: KBS de Kievitsloop

Basisschool Kievitsloop brengt kerstontbijt rond

BREDA - Basisschool Kievitsloop liet vrijdag het gezamenlijke kerstontbijt ondanks de nieuwe coronamaatregelen niet aan zich voorbijgaan. Bij meer dan 200 leerlingen werd een ontbijtje voor de deur gezet.

Natuurlijk hebben de leerkrachten en kinderen er vorige week dinsdag nog een gezellige dag met elkaar van gemaakt met elkaar. Maar het het geplande kerstontbijt in de aula van vrijdagochtend kon niet verzet worden en zou vervallen door de lockdown. Dit tot groot verdriet van vele leerlingen. "Daarom kwamen een aantal ouders met het idee om het kerstontbijt dan maar rond te brengen en voor de deur te zetten.”

In alle vroegte waren vrijdag de juffen, meesters en de oudervereniging al in de weer. Er werden in totaal 210 tasjes met allerlei lekkernijen en een verrassing gemaakt: Eén voor elk kind. De tasjes zijn daarna persoonlijk bij alle kinderen thuis afgegeven. "De kinderen waren blij verrast met deze lekkere traktatie! Het was wel even een logistieke onderneming, maar zo maken we er samen toch iets leuks van."[n]